Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-89

RK-22-2008-89.doc
Číslo materiálu89
Číslo jednacíRK-22-2008-89
NázevŽádost o schválení investičního záměru na rekonstrukci pavilonu č. 3 na Buchtově kopci, určeného na poskytování sociálních služeb - podklady pro registraci akce v informačním systému ISPROFIN
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, požádala o schválení investičního záměru na rekonstrukci pavilonu č. 3 v Sanatoriu Buchtův kopec, který bude sloužit pro poskytování sociálních služeb.

Pavilon č. 3, který byl postaven v roce 1944, nebyl od této doby žádným zásadním způsobem upraven, mimo 6-ti pokojů horního 2. N.P. patra, sloužícího pouze chodícím pacientům, protože zde není výtah.

Rekonstrukce pavilonu č. 3 vyprojektovaná firmou Penta Jihlava spol. s. r. o. řeší dispozici 1. N.P. patra tak, že zde vznikne 8 dvoulůžkových pokojů se společným sociálním zázemím vždy pro dva pokoje. Dále je řešena místnost očisty pacienta, rekonstrukce všech ostatních prostor rozvodů, výměna dveří, oken, zateplení celé budovy, oprava venkovní terasy, výměna střešní krytiny a přistavění výtahu. Důvodem je to, aby i horní 2. N.P. mohlo být používáno na provoz sociálních lůžek. Po rekonstrukci bude v 1. N.P. patře k dispozici 17 lůžek, z toho 8 dvoulůžkových a 1 pokoj jednolůžkový. V 2. N.P. patře je celkem 6 pokojů, z toho 4 dvoulůžkové a 2 jednolůžkové.

Pavilon č. 3, který má sloužit k poskytování sociálních služeb, je nutno vzhledem k jeho současnému technickému stavu a budoucímu účelu využití zcela neodkladně zrekonstruovat, a to jak z hlediska podmínek pro poskytování služeb částečně hrazených klienty, tak také z hlediska provozního a ekonomického (především úspory energie a provozních nákladů).

Předpokládaná výše nákladů na rekonstrukci pavilonu č. 3 je 18,5 mil. Kč.
Návrh řešení Vzhledem k nedostatku finančních prostředků požádala Nemocnice Nové Město na Moravě, p. o. zřizovatele o souhlas podáním žádosti o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu. Z celkových 18,5 mil. Kč potřebných na realizaci rekonstrukce by se jednalo ze státního rozpočtu o částku 15,5 mil. Kč, spoluúčast nemocnice by činila 3 mil. Kč, (1,5 mil. Kč na každý rok realizace, která by v případě poskytnutí dotace probíhala v letech 2009 - 2010).
Souhlas zřizovatele k této investici je nutnou podmínkou pro podání žádosti o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu na reprodukci majetku.

S ohledem na navýšení počtu sociálních lůžek v letošním roce o 16 se radě kraje navrhuje schválit investiční záměr na rekonstrukci pavilonu č. 3 na Buchtově kopci.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
investiční záměr Nemocnice Nové Město na Moravě, p. o. na rekonstrukci pavilonu č. 3 v Sanatoriu Buchtův kopec;
souhlasí
s podáním žádosti o poskytnutí finančních prostředků ze státního rozpočtu.
Odpovědnost OSVZ, ředitel Nemocnice Nové Město na Moravě, p. o.
Termín 31. 12. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz