Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2008-29

RK-22-2008-29.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-22-2008-29
NázevNávrh na rozpočtové opatření - zařazení nové akce "Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV"
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící čištění odpadních vod ve výše uvedené škole.
Odpadní vody z areálu školy na Polenské ulici jsou v současné době likvidovány přes stávající čistírnu odpadních vod, která s ohledem na produkci odpadních vod nezajišťuje čištění v souladu s platnými předpisy. Z této ČOV jdou přečištěné vody vypouštěny do řeky Jihlavy. Stávající ČOV nemůže zajistit dosažení hodnot daných povolením k vypouštěním odpadních vod. V průběhu let došlo k navýšení počtu žáků i zaměstnanců. Například v roce 1996 měla škola 215 žáků, nyní má škola 508 žáků. Na základě žádosti školy bylo vydáno povolení k vypouštění odpadních vod s platností do 31. 12. 2008. Toto povolení již nelze prodloužit.
Návrh řešení Návrh řešení předpokládá zrušení stávající ČOV a napojení vnitřní kanalizace na veřejnou kanalizační síť. Vzhledem ke spádovým poměrům je nutné přečerpávání odpadních vod do veřejné kanalizace. Návrh předpokládá zařazení nové akce "Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008. Finanční krytí této nově zařazené akce navrhuje odbor majetkový provedením rozpočtového opatření z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje. Realizací akce bude zajištěna likvidace odpadních vod z areálu školy přes městskou ČOV.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 2. 7. 2008 je 11 474 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV" do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Nemovitý majetek, položky M1 Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště, rozpočtu akce "Střední škola technická Jihlava - zrušení ČOV, přečerpání OV" (běžné výdaje) o částku 1 600 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti, j.n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 1 600 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz