Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2008-48

RK-19-2008-48.doc
Číslo materiálu48
Číslo jednacíRK-19-2008-48
NázevProjekty Nemocnice Jihlava, p. o. předkládané do Integrovaného operačního programu
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuEvropská komise dne 20. prosince 2007 schválila Integrovaný operační program (IOP). Program je zaměřen na podporu národních, systémových projektů a tento aspekt se promítá i do oblasti intervence 3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví. Ministerstvo zdravotnictví odpovídá za řízení a provádění části činnosti týkající se této oblasti intervence, která je implementována jako globální grant.

Rada kraje usnesením č. 0561/14/2008/RK souhlasila s přípravou návrhů na realizaci projektů Nemocnice Jihlava na dovybavení krajského onkologického centra a krajského traumatologického centra v Nemocnici Jihlava, p. o.

Dále Zastupitelstvo kraje Vysočina přijalo usnesení č. 0184/03/2008/ZK, kterým schválilo závazek kraje Vysočina zajistit prostředky na předfinancování projektu dovybavení krajského onkologického centra (KOC) a budoucího krajského traumatologického centra (TC) - pouze po zařazení tohoto centra do národní sítě traumatologických center - v Nemocnici Jihlava, p. o. předkládaného do Integrovaného operačního programu ve výši 100 mil. Kč pro krajské onkologické centrum a 100 mil. Kč pro budoucí traumatologické centrum. Tyto finanční prostředky budou sloužit k financování projektů na počátku a v průběhu realizace tak, aby kryly postupně nabíhající náklady projektů předtím, než proběhnou jednotlivé platby z Integrovaného operačního programu. Finanční prostředky budou zárukou toho, že nedojde k deficitu finančních zdrojů v průběhu realizace projektů.
Návrh řešení V současné době nemocnice intenzivně pracuje spolu s poradenskou firmou na vypracování projektových žádostí do IOP.

Jednou z povinných příloh žádosti je souhlas zřizovatele s realizací plánovaných projektů.
Proto se radě kraje předkládá doporučení k udělení souhlasu s realizací projektu Nemocnice Jihlava na dovybavení krajského onkologického centra a krajského traumatologického centra (pouze za podmínky zařazení tohoto centra do národní sítě traumatologických center) v Nemocnici Jihlava, p. o." v budově bez č.p./č.e. postavené na parcelách č. 4380/22, 4380/42, 4380/43, 4380/23 (budova diagnostiky, budova operačních sálů a ARO, budova 003 Příjem "B" a budova interny) ve vlastnictví kraje Vysočina, zapsané v katastru nemovitostí na LV č.13324 pro obec a katastrální území Jihlava a s tím spojeného závazku kraje Vysočina na užívání těchto nemovitostí Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací po dobu minimálně 10 let po ukončení realizace projektu, který je řešen nájemní smlouvou uzavřenou mezi pronajímatelem krajem Vysočina a nájemcem Nemocnicí Jihlava.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s realizací projektů Nemocnice Jihlava, p. o. na dovybavení krajského onkologického centra a krajského traumatologického centra - pouze za podmínky zařazení traumatologického centra do národní sítě traumatologických center - v Nemocnici Jihlava, p. o. v budovách postavených na parcelách č. 4380/22, 4380/42, 4380/43, 4380/23 ve vlastnictví kraje Vysočina, zapsané v katastru nemovitostí na LV č. 13324 pro obec a katastrální území Jihlava a s tím spojeného závazku kraje Vysočina na užívání těchto nemovitostí Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací po dobu minimálně 10 let po ukončení realizace projektu, který je řešen nájemní smlouvou uzavřenou mezi pronajímatelem krajem Vysočina a nájemcem Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací na dobu neurčitou.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Jihlava, p. o., OSVZ
Termín 31. 12. 2009
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz