Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2008-25

RK-17-2008-25.doc  RK-17-2008-25pr1.tif
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-17-2008-25
NázevNávrh rozpočtového opatření - Žádost Ústavu sociální péče Křižanov, příspěvkové organizace o podporu akce XXII. Sportovní hry pro sportovce s těžkým stupněm postižení
Zpracoval M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuObsahem předkládaného materiálu k projednání do rady kraje je návrh na provedení rozpočtového opatření - poskytnutí neinvestiční dotace a zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" o 32.500,- Kč u Ústavu sociální péče Křižanov, příspěvkové organizace.

Ústav sociální péče Křižanov, příspěvková organizace Kraje Vysočina je hlavním organizátorem XXII. sportovních her pro sportovce s těžkým stupněm postižení, které se uskuteční dne 17. 9. 2008 na sportovním stadionu FC Křižanov. Sportovní hry jsou určeny pro těžce mentálně postižené klienty z 20 ústavů sociální péče z kraje Vysočina, Olomoucký, Zlínský a Jihomoravský. Organizátoři her se po dvou letech střídají v pořádání akce a v letošním roce se pořadatelství, stejně jako v roce 2007, v návaznosti na pořadí organizátorů, ujal Ústav sociální péče Křižanov, který požádal o finanční podporu akce, která bude využita na pronájem hřiště, občerstvení účastníků, kulturní program, zajištění hygienického zázemí a odměny sportovcům. O finanční prostředky z grantového programu Fondu Vysočiny nebylo požádáno, protože žádný z grantových programů vypsaných pro rok 2008 neumožňoval financování jednorázové akce se sportovním zaměřením realizované ústavem sociálních služeb jako příspěvkovou organizací kraje. Ústav sociální péče Křižanov, příspěvková organizace nemá v rozpočtu akce v současné době krytou částku 32 500,- Kč z celkového objemu nákladů na akci 52 500,- Kč. Žádost s podrobným rozpočtem akce a položkovou rozvahou výdajů a příjmů je uvedena v materiálu RK-17-2008-25, př. 1. Odbor sociálních věcí a zdravotnictví obdržel žádost o neinvestiční dotaci kraje Vysočina na pořadatelství předmětné akce v průběhu května letošního roku. Rozpočet akce je závislý na počtu přihlášených zařízení. Již získané sponzorské prostředky od jiných subjektů činí 20.000,- Kč. Z toho důvodu je objem požadované dotace od kraje Vysočina ve výši 32.500,- Kč. Na tuto částku byla Ústavem sociální péče Křižanov, příspěvková organizace, zpracována žádost o neinvestiční dotaci kraje.
Návrh řešení Organizace sportovních her je pro Ústav sociální péče Křižanov, příspěvkovou organizaci, mimořádným a jednorázovým výdajem, který není součástí běžných provozních výdajů. Charakter nákladů uvedených v žádosti umožňuje financování této akce provedením rozpočtového opatření - poskytnutím neinvestiční dotace a zvýšením příspěvku na provoz.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví navrhuje vyhovět žádosti Ústavu sociální péče Křižanov, příspěvková organizace, poskytnutím neinvestiční dotace ve výši 32.500 Kč, protože se jedná o akci mimořádného významu s účastí 20 ústavů ze čtyř krajů. Akci tohoto významu organizuje uvedená organizace pouze v letech 2007 a 2008.
V roce 2007 byla na XXI. ročník sportovních her pro sportovce s těžkým stupněm postižení poskytnuta jednorázová dotace ve výši 36 000 Kč.
StanoviskaEkonomický odbor k předloženému návrhu rozpočtového opatření nemá připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje činí 15 316 tis. Kč.
Odbor sekretariátu hejtmana poskytne součinnost nutnou k propagaci kraje Vysočina na výše zmíněné akci (zapůjčení reklamních nosičů, případně poskytnutí drobných propagačních předmětů pro účastníky).
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout neinvestiční dotaci Ústavu sociální péče Křižanov, příspěvková organizace, IČ 71184473, ve výši 32.500,- Kč s určením na financování akce "XXII. Sportovní hry pro sportovce s těžkým stupněm postižení";
schvaluje
* rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4357 - Domovy, položka 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 32.500,- Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 32.500,- Kč s určením pro Ústav sociální péče Křižanov, příspěvkovou organizaci;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" u Ústavu sociální péče Křižanov, příspěvkovou organizaci, o částku 32.500,- Kč k financování sportovních her v roce 2008 pro sportovce s těžkým stupněm postižení.
Odpovědnost ředitelka Ústavu sociální péče Křižanov, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ekonomický odbor
Termín 17. 9. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz