Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2008-18

RK-16-2008-18.doc  RK-16-2008-18pr1.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-16-2008-18
NázevNávrh na zařazení nové akce "II/347 Kejžlice - bodová závada" do kapitoly Doprava, přílohy D2
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuMateriál je předkládán z důvodu podání žádosti pana Šilpocha, bytem K Čejovu 53, Kejžlice o zabránění ničení jeho majetku provedením zpevnění a odvodnění silnice II/347 kolem jeho nemovitosti.
Odbor dopravy a silničního hospodářství obdržel žádost pana Šilpocha o zjednání nápravy - úprava silnice vedoucí těsně kolem jeho nemovitosti. Žádost je přílohou materiálu
RK-16-2008-18, př. 1. Vlastník nemovitosti v žádosti upozorňuje, že provozem dochází k narušování krajnic, hrozí jejich utržení a tím zřícení nákladních automobilů na přilehlé domy. V minulosti již v těchto místech došlo k havárii kamionu, který spadl na sousední nemovitost a došlo k poškození střechy objektu. Dále uvádí, že předmětný úsek není odvodněn, voda ze silnice stéká na nemovitosti, podmáčí je a poškozuje.
Odbor dopravy a silničního hospodářství zajišťuje vypracování projektové dokumentace na akci II/347 Světlá nad Sázavou - D1, 2. stavba. Průjezdní úsek obcí Kejžlice je součástí této akce. Na základě již vypracovaných podkladů se jeví, že v obci Kejžlice nebude možné v těchto místech provést rozšíření, příp. úpravu silnice z důvodu nedostatku místa a zůstane zde dopravní závada, kterou bude nutné v budoucnu řešit realizací obchvatu obce Kejžlice. Zástupci odboru dopravy a silničního hospodářství a Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, provozu Pelhřimov za účasti projektanta stavby provedli pochůzku na místě samém a ověřili skutečný stav. V místě dochází k poškozování nemovitostí od projíždějících automobilů a silnice není v celém úseku od křižovatky se silnicí III/34771 odvodněna. Odbor dopravy a silničního hospodářství navrhuje provést stavební úpravy silnice II/347 v průtahu obce Kejžlice - odvodnění komunikace včetně kanalizace a opěrné zdi, v délce cca 500m.
V roce 2008 se předpokládá zajištění vypracování projektové dokumentace, v roce 2009 realizace stavby.
Akce není zařazena ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2008.
Návrh řešení Návrh předpokládá zařadit novou jmenovitou akci "II/347 Kejžlice - dopravní závada" do přílohy D2. Finanční krytí bude realizováno přesunem ze stávajících rozpočtových prostředků v rámci kapitoly Doprava, přílohy D2, Investice v dopravě.
StanoviskaDopravní komise usnesením 007/07/2007/DK doporučila zařazení akce do rozpočtu kraje na rok 2008 a zadat zpracování projektové dokumentace v roce 2008.
Ekonomický odbor souhlasí s návrhem řešení. Finanční krytí nové akce "II/347 Kejžlice - dopravní závada" bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Doprava, přílohy D2, Investice v dopravě.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci " II/347 Kejžlice - dopravní závada" do přílohy D2, Investice v dopravě, kapitoly Doprava s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy D2;
ukládá
odboru dopravy a silničního hospodářství zajistit v roce 2008 vypracování projektové dokumentace.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 5. 2008
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz