Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2007-18

RK-34-2007-18.doc  RK-34-2007-18pr1.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-34-2007-18
NázevStavební záměr "Psychocentrum - manželská a rodinná poradna kraje Vysočina, p. o., pracoviště Jihlava - Intervenční centrum"
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový postupně zrealizoval několik stavebních akcí v objektu Psychocentra Jihlava. Smyslem a cílem akcí je vytvořit odpovídající podmínky pro činnost tohoto zařízení a odstranit nevyhovující stavebně technický stav objektu. Jednalo se o
- opravu sklepních prostor vč. vytápění
- oprava plynovodní a vodovodní přípojky
- oprava sociálního zařízení
- oprava oken formou výměny
- rekonstrukce elektroinstalace
Aby příspěvková organizace mohla poskytovat všechny služby je nutné tyto prostory rozšířit dle Stavební záměru.
Návrh řešení V materiálu RK-34-2007-18 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání Stavební záměr - "Psychocentrum - manželská a rodinná poradna kraje Vysočina, p.o., pracoviště Jihlava - Intervenční centrum".
V případě schválení Stavebního záměru OM navrhuje zajistit v roce 2008 realizaci této stavby. Akce je zařazena v návrhu rozpočtu kraje pro rok 2008.
Návrh usnesení předpokládá schválení stavebního záměru.
StanoviskaOSVZ: Odbor sociálních věcí a zdravotnictví souhlasí se stavebním záměrem uvedeným včetně odůvodnění v materiálu RK-34-2007-18, př. 1. Psychocentrum bylo pověřeno výkonem činnosti intervenčního centra (koordinace pomoci obětem domácího násilí) a tato činnost byla zahrnuta do hlavní činnosti uvedené organizace v rámci zřizovací listiny. Počet případů narůstá a v žádosti o dotaci MPSV je a v budoucnu bude uplatňován požadavek na jeho širší personální zabezpečení. Tento rozsah činnosti již však není z kapacitních důvodů možné dlouhodobě zajišťovat ve stávajícím prostorovém zabezpečení zařízení, zejména pokud dochází současně k růstu objemu ostatní činnosti poradny. Půdní vestavba tedy bude především sloužit pro činnost intervenčního centra a jako prostory pro terapeutické činnosti. S organizací bylo projednáno, že půdní vestavba bude znamenat definitivní zabezpečení prostor pro činnost v Jihlavě a činnost organizace již nebude vyžadovat další prostorové zabezpečení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "Psychocentrum - manželská a rodinná poradna kraje Vysočina, p. o., pracoviště Jihlava - Intervenční centrum" dle materiálu RK-34-2007-18 př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 27. 11. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz