Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2007-46

RK-30-2007-46.doc  RK-30-2007-46pr1.tif
Číslo materiálu46
Číslo jednacíRK-30-2007-46
NázevProjekt "Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina" do OPŽP
Zpracoval Z. Fixa
Předkládá J. Joneš
Počet příloh
Popis problémuDne 30. ledna 2007 rada kraje na svém zasedání usnesením č. 0162/05/2007/RK schválila záměr kraje Vysočina předložit projekt "Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina" na spolufinancování do Operačního programu Životní prostředí a pověřila odbor životního prostředí, odbor majetkový a odbor regionálního rozvoje přípravou žádosti.

Předmětem žádosti je řešení otvorů, zateplení pláště budov a instalace měřících a regulačních mechanismů na 11ti objektech v majetku organizací zřizovaných krajem Vysočina. Jedná s o tyto objekty:

objekt
Název projektu
Objekt řešení
1.
Nemocnice Pelhřimov
pavilon ambulantních služeb
2.
Nemocnice Jihlava
interní pavilon
3.
Gymnázium Ždár n Sázavou
budova školy
4.
Střední průmyslová škola Třebíč
budova školy A
5.
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
budova DM
6.
Střední průmyslová škola Třebíč
budova DM, kuchyň a svářecí škola
7.
Střední průmyslová škola stavební Havl.Brod
budova školy
8.
Nemocnice Jihlava
diagnostický pavilon
9.
Nemocnice Pelhřimov
gynekologicko porodnické oddělení
10.
Akademie-VOŠ,gymn. Světlá n Sázavou
budova DM
11.
Domov mládeže a školní jídelna Pelhřimov
hlavní budova

Zastupitelstvo kraje Vysočina na svém zasedání č. 5 ze dne 18. 9. 2007 schválilo na tento projekt usnesením č. 359/05/2007/ZK alokaci finančních prostředků ve výši 245 mil. Kč.
Žádost zpracovala Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. s níž kraj podepsal smlouvu o dílo dne 30. 8. 2007. Žádost tvoří přílohu č. 1 materiálu RK-30-2007-46. Kompletní žádost je nutné předložit na Státní fond životního prostředí České republiky do 26. 10. 2007.
Návrh řešení Odbor životního prostředí navrhuje Radě kraje Vysočina schválit žádost kraje Vysočina do operačního programu Životní prostředí dle materiálu RK-30-2007-46, př. 1 a zároveň prohlásit, že ke dni podání žádosti nemá kraj závazky vůči orgánům státní správy, samosprávy a zdravotním pojišťovnám po lhůtě splatnosti a že mu na daný projekt nebyl přidělen jiný finanční příspěvek.
StanoviskaOM nemá k návrhu usnesení připomínky.
ORR nemá k návrhu usnesení připomínky.
OE konstatuje, že podle účetní evidence kraje nemá kraj Vysočina žádné závazky po lhůtě splatnosti vůči finančním úřadům, České správě sociálního zabezpečení, zdravotním pojišťovnám a ostatním státním institucím a státním fondům.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Žádost kraje Vysočina o projekt "Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina" dle materiálu RK-30-2007-46, př. 1 do Operačního programu Životní prostředí;
prohlašuje,
* že ke dni podání Žádosti kraje Vysočina o projekt "Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina" dle materiálu RK-30-2007-46, př. 1 do Operačního programu Životní prostředí má kraj Vysočina vypořádané veškeré splatné závazky vůči orgánům státní správy a samosprávy (posečkání s úhradou závazků nebo dohoda o úhradě závazků a její řádné plnění se považují za vypořádané závazky): jedná se o závazky vůči finančním úřadům, České správě sociálního zabezpečení (pojistné na sociální zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti), zdravotním pojišťovnám, Celní správě, Fondu národního majetku ČR, Pozemkovému fondu ČR, Státnímu fondu životního prostředí, Státnímu fondu rozvoje bydlení, Státnímu fondu dopravní infrastruktury, Státnímu fondu kultury, Státnímu fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie, Státnímu zemědělskému a intervenčnímu fondu a dále vůči krajům, obcím a svazkům obcí a rovněž i o závazky z jiných projektů financovaných ze strukturálních fondů (případně Fondu soudržnosti) vůči orgánům, které prostředky z těchto fondů poskytují;
* že na projekt "Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina" dle materiálu RK-30-2007-46, př. 1 nebyl kraji Vysočina přidělen žádný jiný finanční příspěvek;
ukládá
Odboru Životního prostředí Krajského úřadu kraje Vysočina předložit Žádost kraje Vysočina o projekt "Úspora energií v zařízeních zřizovaných krajem Vysočina" dle materiálu
RK-30-2007-46, př. 1 do Operačního programu Životní prostředí na Státní fond životního prostředí.
Odpovědnost OŽP, OM, ORR
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz