Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2007-12

RK-29-2007-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-29-2007-12
NázevKácení stromů v areálu bývalých Kasáren Otakara Jaroše
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o pokácení některých stromů v areálu bývalých Kasáren Otakara Jaroše.
Zastupitelstvo kraje usnesením 0573/09/2006/ZK ze dne 12. prosince 2006 schválilo, mimo jiné, investiční záměr "Administrativní budova D Krajského úřadu kraje Vysočina" dle materiálu ZK-09-2006-32upr.1, př. 2 a uložilo radě kraje zajistit projektovou a investiční přípravu pro dostavbu krajského úřadu na podkladě investičního záměru "Administrativní budova D Krajského úřadu kraje Vysočina".
V rámci postupného zajišťování investiční přípravy je nutné provést přeložení kabelové komory, která se nachází v suterénu objektu č. 011 v areálu bývalých Kasáren Otakara Jaroše. V souvislosti s přeložkou kabelové komory je nutné provést i přeložku cca 230 m dvou sdělovacích kabelů. Kabelová komora i vlastní sdělovací kabely jsou v majetku Ministerstva obrany.
V trase přeložky výše zmiňovaných zařízení se nachází 22 kusů vzrostlých stromů, v převážné míře topolů. Pro provedení přeložení výše uvedených zařízení je nutné tyto stromy odstranit.
Pozemek par. č. 3939/1 - ost. plocha, manipul. plocha v k. ú. Jihlava, obec Jihlava vede Katastrální úřad pro Vysočinu, katastrální pracoviště Jihlava na LV 13324 pro dané k.ú. a obec - vlastník je kraj Vysočina.
Návrh řešení OM navrhuje požádat o vydání rozhodnutí o pokácení dřevin rostoucích mimo les a po vydání kladného rozhodnutí provést pokácení těchto stromů prostřednictvím odborné firmy. Důvodem pro tento postup je skutečnost, že bez pokácení těchto stromů nelze provést přeložení sdělovacího zařízení Ministerstva obrany a následně připravovat demolici stávajících objektů v areálu Kasáren Otakara Jaroše.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s podáním žádosti o vydání rozhodnutí o pokácení 22 kusů stromů nacházejících se na pozemku par. č. 3939/1 v k. ú. Jihlava, obec Jihlava;
ukládá
odboru majetkovému zabezpečit po vydání kladného rozhodnutí o pokácení dřevin rostoucích mimo les pokácení těchto stromů prostřednictvím odborné firmy.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín listopad 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz