Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2007-27

RK-27-2007-27.doc  RK-27-2007-27pr1.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-27-2007-27
NázevInformace o záměru přípravy a realizace výstavy malíře F. B. Zvěřiny v roce 2008
Zpracoval M. Janíčková
Předkládá K. Lisá
Počet příloh
Popis problémuZačátkem letošního roku se starosta města Hrotovice obrátil na odbor kultury a památkové péče se žádostí o odbornou a finanční podporu při přípravě a realizaci výstavy malíře F. B. Zvěřina, který je rodákem města Hrotovice a od jehož úmrtí uplyne 100 let v prosinci 2008. Město Hrotovice záměr uspořádání výstavy při příležitosti výročí úmrtí malíře F. B. Zvěřiny předložila k projednání Programové radě Národní galerie v Praze. Na základě tohoto jednání se pro výstavu podařily získat jedinečné výstavní prostory Jiřského kláštera na Pražském hradě v Praze a odbornou garanci pracovníků Národní galerie nad její přípravou a realizací. Výstava se bude konat v listopadu a prosinci 2008. Po jejím ukončení by se výstava prezentovala rovněž v kraji Vysočina, v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě a následně v Muzeu Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizaci.
Celkový rozpočet výstavy představuje částku ve výši 500 tis. Kč, požadovaná finanční podpora z rozpočtu kraje Vysočina činí 200 tis. Kč, zbývající částka bude hrazena z rozpočtových prostředků města a sponzory. V případě, že by finanční podpora nebyla poskytnuta, nebude možno výstavu realizovat.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče předkládá radě kraje informace o přípravě a realizaci výstavy malíře F. B. Zvěřiny v listopadu a prosinci 2008 (materiál RK-27-2007-27, př. 1) a navrhuje finančně podpořit výstavu malíře F. B. Zvěřiny. Jedná se o prestižní výstavu nadregionálního významu, která přispěje k prezentaci a propagaci kraje a jeho kulturního dědictví.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informace o přípravě výstavy malíře F. B. Zvěřiny v listopadu a prosinci 2008 a
ukládá
odboru kultury a památkové péče zahrnout do návrhu rozpočtu kapitoly Kultura na rok 2008 dotaci městu Hrotovice ve výši 200 tis. Kč s určením na přípravu a realizaci výstavy malíře F. B. Zvěřiny.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín 30. 9. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz