Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2007-14

RK-27-2007-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-27-2007-14
NázevBezúplatný převod pozemku v k. ú. Pohled
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší bezúplatný převod pozemku v k. ú. Pohled do vlastnictví České republiky, příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic ČR.
Na OM se obrátilo ŘSD ČR, Správa Jihlava se žádostí o souhlas s vydáním stavebního povolení na stavbu silnice "I/34 Rouštany-Pohled" a o bezúplatný převod pozemku par. č. 663/114 o výměře 104 m2 v k. ú. a obci Pohled. Pozemek o této výměře je dotčen trvalým záborem a je nutný k realizaci výše uvedené stavby.
Usnesením 0929/20/2006/RK rada kraje vyslovila souhlas s vydáním stavebního povolení na stavbu "Silnice I/34 Rouštany-Pohled", jejímž investorem bude Ředitelství silnic a dálnic ČR, a to pro stavební objekty SO 101 - přeložka silnice I/34, SO 105 - polní cesta v km 0.860 - 1.040 silnice I/34 a SO 201 - most přes Rouštanský potok, kterými bude dotčen pozemek par. č. 667 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Pohled. Dotazem u příslušného stavebního úřadu bylo ověřeno, že toto usnesení je pro vydání stavebního povolení dostačující. OM z tohoto důvodu nenavrhuje opětovně vydat souhlas s vydáním stavebního povolení na výše uvedenou stavbu a řeší pouze bezúplatný převod požadovaného pozemku.
Návrh řešení OM navrhuje požadovaný pozemek bezúplatně převést do majetku Ředitelství silnic a dálnic ČR. Pozemek bude zastavěn uvedenou stavbou a pro kraj se stane nevyužitelný. Přímý převod pozemku do vlastnictví ČR - Ředitelství silnic a dálnic ČR je v souladu s článkem 2. bod 2 Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť pozemek bude sloužit veřejně prospěšné stavbě a nebude užíván komerčně.
Předpokladem pro převod pozemku je splnění zákonné podmínky, tj. zveřejnění záměru bezúplatného převodu na úřední desce krajského úřadu. Poté, co uplyne stanovená lhůta zveřejnění, bude nejbližšímu zastupitelstvu kraje předložen k rozhodnutí bezúplatný převod požadovaného pozemku do vlastnictví ČR - Ředitelství silnic a dálnic ČR. Dodatkem zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny bude upraven rozsah svěřeného majetku.
Stanoviska
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit na úřední desce krajského úřadu záměr bezúplatně převést pozemek par. č. 663/114 - ost. plocha, silnice o výměře 104 m2 v k. ú. a obci Pohled z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví ČR-příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout bezúplatně převést pozemek par. č. 663/114 - ost. plocha, silnice o výměře 104 m2 v k. ú. a obci Pohled z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví ČR-příslušnosti hospodaření Ředitelství silnic a dálnic.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín listopad 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz