Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2007-75

RK-25-2007-75.doc
Číslo materiálu75
Číslo jednacíRK-25-2007-75
NázevKontrola zřizovatelských funkcí v Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizaci
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizaci, byla od května 2007 jmenována ředitelkou paní Marie Novosádová. Na počátku července se na odbor sociálních věcí a zdravotnictví obrátila část zaměstnanců této příspěvkové organizace se stížností na novou ředitelku zařízení. Zápis z tohoto jednání je uveden v materiálu RK-25-2007-75, př. 1. Také paní ředitelka poukázala na některé problémy, s nimiž se v zařízení setkává a které dle svého sdělení převzala po minulém vedení ústavu. V kanceláři pana radního Vondráčka proběhlo jednání, které se bylo věnováno jednak problémům uváděním paní ředitelkou a jednak stížnosti zaměstnanců. Zápis z tohoto jednání je uveden v materiálu RK-25-2007-75, př. 2. Z obou dokumentů jednání vyplynuly kromě informací o konfliktech mezi ředitelkou zařízení a částí zaměstnanců také pochybnosti o správném postupu při nakládání s veřejným prostředky při opravách a investicích, při nakládání s depozity klientů a o správném postupu při poskytování zdravotní péče.
Návrh řešení Kromě běžného prošetřování stížností, které zabezpečuje odbor sociálních věcí a zdravotnictví, považujeme výše uvedené informace za důvod k provedení kontroly na předmětném zařízení. Následná finanční kontrola byla provedena odborem kontroly v roce 2006 a odbor sociálních věcí a zdravotnictví v rámci své působnosti stanovené vnitřními předpisy krajského úřadu provede průběžnou finanční kontrolu na účetní rok 2007, při níž prověří i plnění nápravných opatření z předchozí kontrolní činnosti.
Dále však považujeme za potřebné provést kontrolu nakládání s depozity klientů a postupu při poskytování zdravotní péče. Tato kontrola však již není krajskému úřadu svěřena právním předpisem a k jejímu vykonání musí být pověřen radou kraje v rámci výkonu zřizovatelských funkcí. Proto radě kraje předkládáme návrh na schválení tohoto pověření.
Podklady předané paní ředitelkou vyvolávají potřebu odborného posouzení použití veřejných prostředků na stavební úpravy v zařízení i v přilehlém areálu, jak je uvedeno v materiálu
RK-25-2007-75, př. 2. Z toho důvodu navrhujeme uložit majetkovému odboru provedení tohoto posouzení.
StanoviskaStanovisko majetkového odboru:
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
krajský úřad k vykonání kontroly nakládání s depozity klientů a postupu při poskytování zdravotní péče v Ústavu sociální péče Ledeč nad Sázavou, příspěvkové organizaci v rámci výkonu zřizovatelských funkcí.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, majetkový odbor
Termín 30. 9. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz