Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2007-45

RK-24-2007-45.doc
Číslo materiálu45
Číslo jednacíRK-24-2007-45
NázevRozhodnutí zadavatele o zrušení zadávacího řízení na Zpracování dokumentace "Zásady územního rozvoje kraje Vysočina"
Zpracoval P. Průža
Předkládá J. Hulák, P. Průža
Počet příloh
Popis problémuDne 16. 5. 2007 bylo vydána výzva k podání nabídky na akci Zpracování dokumentace " Zásady územního rozvoje kraje Vysočina". Jedná se o podlimitní nabídku na služby, zpracování územně plánovací dokumentaci podle § 36 stavebního zákona č. 183/2006 Sb. Ve zjednodušeném podlimitním řízení vyzval veřejný zadavatel písemnou výzvou 6 zájemců k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace. Tito zájemci byli vybráni na základě kladných zkušeností odboru ÚPSŘ s těmito projektanty, na základě referencí o jejich dříve zpracovaných územně plánovacích dokumentací a na základě dřívější spolupráce při územně plánovací činnosti odboru. Tři z nich podali nabídky na plnění veřejné zakázky. Čtvrtým uchazečem byla společnost DHV CR, spol. s r. o. Praha (dále jen společnost DHV), která nebyla zadavatelem oslovena. Jednou z podmínek výzvy k podání nabídky na tuto zakázku byl odkaz na již zpracované obdobné projekty. Společnost DHV neprokázala žádný obdobný projekt na zpracování ÚPD kraje a pro byla hodnotící komisí vyloučena z účasti na zadávacím řízení z důvodů nesplnění technických kvalifikačních předpokladů podle § 56 odst. 2 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Ostatní uchazeči podmínky výzvy splnili. Společnost DHV podala nejnižší nabídku. Společnost DHV podala proti rozhodnutí o vyloučení námitku, a to z toho důvodu, že zadavatel ve výzvě jednoznačně nedefinoval požadavek na prokázání technických kvalifikačních předpokladů. Námitce bylo vyhověno a společnost byla zařazena do účasti v zadávacím řízení.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že výzva jednoznačně nedefinovala požadavek na prokázání technických kvalifikačních předpokladů, způsob vyhodnocení kvality uchazečů, již uplynula zadávací lhůta a KrÚ zakoupil datový model ÚAP, který bude projektantům poskytnut, navrhuje hodnotící komise, aby zadávací řízení bylo zrušeno. Podle Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina, Čl. 3 odst. 10, je ke zrušení zadávacího řízení příslušná Rada kraje Vysočina
StanoviskaNávrh řešení byl projednán s odborem majetkovým.
Návrh usneseníRada kraje
ruší
zadávací řízení veřejné zakázky na Zpracování dokumentace "Zásady územního rozvoje kraje Vysočina".
Odpovědnost odbor ÚPSŘ
Termín do 5 dnů
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz