Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2007-26

RK-24-2007-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-24-2007-26
NázevInformace o uvolnění prostor v majetku státu
Zpracoval K. Ubr, S. Kašpárková, D. Hřebenová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuOŠMS obdržel informaci o záměru Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra uvolnit do 30. 9. 2007 Sklad Helenín, který je v majetku státu. Jedná se o prostory bývalé továrny ve společném areálu, v jehož části (cca polovině) sídlí Střední uměleckoprůmyslová škola Jihlava - Helenín, jejímž zřizovatelem je kraj. Vytápění obou subjektů je zabezpečováno ze společné kotelny. OŠMS a MO se seznámily s prostorami. Komplex budov je konstrukčně vhodný i dostatečně rozsáhlý pro dílny pro praktický výcvik a pro odborné učebny, např. by zde bylo možné řešit dílenské prostory pro stavební, strojírenské nebo uměleckořemeslné obory včetně souvisejících odborných učeben. O takové řešení již projevili zájem ředitelé Střední školy stavební Jihlava a Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín, zájem jihlavských technických škol zjišťujeme. Charakter areálu by rovněž mohl vyhovovat umístění např. archivu či uložení rozměrných předmětů.
Návrh řešení OŠMS navrhuje zahájit jednání s příslušnými útvary Ministerstva vnitra České republiky o možnosti převodu majetku ze státu na kraj.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s návrhem usnesení. Po prvním prověření se nemovitosti jeví jako vhodné pro využití zejména praktické výuky jihlavských středních škol. Nabízí se i možnost řešit dlouhodobý problém lokalizace praktické výuky truhlářských oborů Střední školy stavební Jihlava probíhající v areálu v Jihlavě - Pávově, který je blokován restitučním sporem. Získání nemovitostí by řešilo i získání vlastnické kontroly nad tepelným zdrojem areálu Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava - Helenín.
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
................................ k jednání s útvary Ministerstva vnitra ČR o možnostech převodu areálu Sklad Helenín z majetku státu do majetku kraje.
Odpovědnost OŠMS
Termín 30. 9. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz