Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2007-77

RK-23-2007-77.doc  RK-23-2007-77pr1.tif
Číslo materiálu77
Číslo jednacíRK-23-2007-77
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zdravotnictví - žádost Svazu diabetiků v Havlíčkově Brodě o příspěvek na činnost
Zpracoval S. Měrtlová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuÚzemní organizace Svazu diabetiků ČR v Havlíčkově Brodě se zabývá pomocí postiženým členům z celého Havlíčkobrodska i prevencí před dalším zhoršením zdravotního stavu. Pomoc a prevence jsou hlavní náplní činnosti.
Každý rok Svaz diabetiků organizuje rekondiční týdenní pobyty v lázních Poděbrady pro vlastní členy, kterého využívají v rámci zdravotní osvěty i další diabetici. Rekondiční/ozdravný pobyt si každý zúčastněný hradí z velké části sám. Součástí rekondice je vstupní a výstupní prohlídka, lázeňské procedury, cvičení, plavání, dietní stravování pod dohledem dietní sestry. Ozdravný pobyt má velký význam pro každého diabetika zejména z toho důvodu, že vlastní zdravotní zátěž zmírňuje a tak oddálí riziko dalšího zhoršení zdravotního stavu a tím následně kompenzuje i vyšší náklady na další léčení.
V posledních letech se každý rok finanční dotace od ústředí Svazu diabetiků snižuje. Je velmi obtížné získávání finančních prostředků na činnost. Z tohoto důvodu se obrací Územní organizace Svazu diabetiků ČR v Havlíčkově Brodě se žádostí o finanční příspěvek na činnost ve výši 15 tis. Kč.
Návrh řešení Navrhuje se radě kraje schválit finanční příspěvek pro Územní organizaci Svazu diabetiků v Havlíčkově Brodě ve výši 15 tis. Kč.
Podporou prevence v oblasti diabetu bude dosaženo snížení nákladů na léčení diabetiků s komplikacemi.
StanoviskaEkonomický odbor nemá k navrhovanému rozpočtovému opatření připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 9. 7. 2007 je 19 860 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
poskytnout dotaci z kapitoly Zdravotnictví ve výši 15 tis. Kč pro Územní organizaci Svazu diabetiků ČR v Havlíčkově Brodě, IČ 60128135 s určením na činnost organizace;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Zdravotnictví, § 3543 - Pomoc zdravotně postiženým, položka 5222 - Neinvestiční transfery občanským sdružením o částku 15 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejný objem 15 tis. Kč s určením na činnost Územní organizace Svazu diabetiků ČR v Havlíčkově Brodě, IČ 60128135.
Odpovědnost OSVZ, OE
Termín 31. 7. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz