Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2007-50

RK-22-2007-50.doc
Číslo materiálu50
Číslo jednacíRK-22-2007-50
NázevNávrh na zařazení nové akce do přílohy M1 na kapitole Nemovitý majetek - Gymnázium Chotěboř
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený rozpočet kraje Vysočina na rok 2007 zahrnuje na kapitole Nemovitý majetek, položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství jež je rozepsána do konkrétních akcí v příloze M1 rozpočtu.
Ke konci topné sezony r. 2007 upozornilo Gymnázium Chotěboř na malý, nicméně stálý únik topné vody z topného systému. Pozorováním /zavíráním jednotlivých větví/ bylo zjištěno, že větví chodby přízemí uniká denně cca 30 l topné vody, která se ztrácí pod základy objektu.
Stávající topný systém je centrální z kotelny umístěné v 1. podzemním podlaží. Kotelna je sice rekonstruována, ale topné větve jsou rozvedeny po objektu v nepřístupných topných kanálech v původním provedení z konce 50-tých let minulého století, kdy byla ve škole provedena první centrální kotelna namísto lokálního vytápění.
Na vyřešení toho havarijního stavu OM zajistil zpracování projektové dokumentace, která řeší opravu havarijní větve. PD předpokládá nový rozvod topné vody této větve vedením pod stropem 1. PP a dále volně chodbou 1. NP s tím, že strop bude provrtán a před sociálním zařízením bude položen v podlahové konstrukci a dále bude veden při podlaze chodby a do učeben, kde budou připojeny jednotlivé stoupačky a tělesa dle schéma PD. Starý topný kanál bude v této části vyřazen. Otopná plocha zůstává beze změn, teploty v jednotlivých místnostech zůstávají nezměněny. Stávající tělesa mají osazeny termostatické ventily a uzavíratelné šroubení. Přívody do těles zůstanou beze změn včetně ventilů a hlavic, zpátečky k tělesům budou demontovány, šroubení přetěsněna a osazeny nové přívody.
K rozvodům nové topné vody pro 1. NP bude použito ocelové svařované potrubí, které bude natřeno a tepelně izolováno.
Návrh řešení Po zjištění technického stavu OM navrhuje provést novou topnou větev včetně prací souvisejících a nahradit tak nevyhovující /havarijní/ topný kanál.
OM následně zajistil nezávaznou poptávku ceny u tří vybraných dodavatelů. Na základě předložených cenových nabídek zájemců podložených cenovou kalkulací byla vyhodnocena potřebná výše finančního krytí akce ve výši 150 269 Kč vč. DPH.
OM navrhuje zařadit akci "Gymnázium Chotěboř - Havárie rozvodů ÚT" do přílohy M 1 rozpočtu rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek s tím, že finanční krytí je navrhováno zajistit formou změny rozpisu rozpočtu v rámci stávající výše kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zařadit novou stavební akci do rozpočtu kraje Vysočina.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M1 s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Gymnázium Chotěboř - Havárie rozvodů ÚT" do přílohy M 1 rozepisující položku Technické zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz