Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2007-49

RK-22-2007-49.doc  RK-22-2007-49pr1.xls
Číslo materiálu49
Číslo jednacíRK-22-2007-49
NázevVyřazení nemovitého majetku kraje pronajatého Nemocnici Nové Město na Moravě, Nemocnici Třebíč, Nemocnici Jihlava
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o vyřazení a demolici nepotřebných staveb ve vlastnictví kraje Vysočina.
Rada kraje schválila svým usnesením 586/19/2003/RK ze dne 3. 6. 2003 mimo jiné i Smlouvu o nájmu nemovitostí mezi krajem Vysočina (jako pronajímatelem) a zdravotnickým zařízením Nemocnicí Nové Město na Moravě, Nemocnicí Třebíč, Nemocnicí Jihlava, (jako nájemcem). Předmět pronájmu tvoří budovy, stavby a pozemky, se kterými byly příslušné hospodařit výše uvedené příspěvkové organizace ke dni 31. 12. 2002 a které dle zákona č. 290/2002 Sb. přešly do vlastnictví kraje Vysočina, vyjma nemovitostí a jejich částí které nájemce nepotřebuje k dosažení hlavního účelu činnosti a k výkonu doplňkové činnosti dle zřizovací listiny schválené Zastupitelstvem kraje Vysočina. Současně se smlouvou o nájmu nemovitostí RK schválila Příkazní smlouvu mezi krajem Vysočina (jako příkazcem) a zdravotnickým zařízením Nemocnicí Nové Město na Moravě, Nemocnicí Třebíč, Nemocnicí Jihlava (jako příkazníkem). Příkazní smlouvou je zajištěna mimo jiné i správa nemovitého a movitého majetku, se kterým byly příslušné hospodařit výše uvedené příspěvkové organizace ke dni 31. 12. 2002, včetně zajištění komplexní evidence a inventarizace pronajatého majetku a úkonů spojených s návrhy na převedení a vyřazení pronajatého majetku, který příkazník nepotřebuje ke své činnosti. Soupis nepotřebného majetku je obsahem materiálu RK-22-2007-49, př. 1.
Nemocnice Nové Město na Moravě požádala o udělení souhlasu s demolicí objektů v areálu nemocnice z důvodu přípravy území pro rekonstrukci a přístavbu pavilonu interních oborů (viz položka č. 1 až 5 materiálu RK-22-2007-49, př.1) a z důvodu přechodu vytápění z pevných paliv na plyn (viz položka č. 6 a 7 materiálu RK-22-2007-49, př.1). Návrh na udělení souhlasu s demolicí objektů zpracovaný Nemocnicí Nové Město na Moravě je obsahem materiálu RK-22-2007-49, př.2.
Nemocnice Třebíč požádala o udělení souhlasu s demolicí objektu hematologického oddělení a laboratoří pořízeného v roce 1942. Jedná se o přízemní budovu na betonové základové desce, stěny a příčky jsou z dřevěných sendvičových panelů oboustranně pobitých prkny a obložených ezalitem. Po přestěhování laboratoří do náhradních prostor které jsou v současné době dokončovány, zůstane objekt nevyužitý. V prostoru demolovaného objektu bude nově vybudován topný kanál pro přívod tepla do areálu nemocnice z centrálního zdroje firmy TTS cz s.r.o., pozemek bude využit pro potřeby parkování. Návrh na udělení souhlasu s demolicí objektů zpracovaný Nemocnicí Třebíč je obsahem materiálu RK-22-2007-49, př. 2.
Nemocnice Jihlava požádala o udělení souhlasu s demolicí objektů - čtyř skladů. Jedná se o dočasné stavby pořízené jako zařízení staveniště v době výstavby nemocnice, objekty nejsou využívány a jsou ve špatném technickém stavu. Návrh na udělení souhlasu s demolicí objektů zpracovaný Nemocnicí Jihlava je obsahem materiálu RK-22-2007-49, př.2.
Návrh řešení Vzhledem ke splnění podmínek smlouvy o nájmu nemovitostí a příkazní smlouvy návrh usnesení předpokládá vyslovení souhlasu s vyřazením majetku. Nemocnice Nové Město na Moravě, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Jihlava zajistí nezbytná povolení k provedení demolice objektů, vlastní demolici objektů dle materiálu RK-22-2007-49, př.1. Nemocnice dále zajistí doklady k podání návrhu na výmaz staveb evidovaných v katastru nemovitostí. Úhrada nákladů spojená s demolicí objektů bude řešena úpravou finančního plánu nemocnic na rok 2007. Po provedené demolici objektů bude dodatkem ke smlouvám o nájmu nemovitostí uzavřených mezi krajem Vysočina (jako pronajímatelem) a Nemocnicí Nové Město na Moravě, Nemocnicí Třebíč, Nemocnicí Jihlava (jako nájemcem) upraven předmět pronájmu. Kompetenční příslušnost k tomuto právnímu úkonu je podle § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů, vyhrazena radě kraje.
StanoviskaOdbor sociálních věcí a zdravotnictví k předloženému materiálu nemá připomínky a souhlasí s navrženým usnesením.
Odbor ekonomický k předloženému návrhu nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
vyřadit nepotřebné objekty v Nemocnici Nové Město na Moravě, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Jihlava dle materiálu RK-22-2007-49, př. 1;
ukládá
řediteli Nemocnice Nové Město na Moravě, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Jihlava:
a) zajistit demolici nepotřebných objektů v Nemocnici Nové Město na Moravě, Nemocnici Třebíč, Nemocnici Jihlava dle materiálu RK-22-2007-49, př. 1;
b) předložit na sekretariát ředitele a krajský živnostenský úřad nezbytnou dokumentaci pro vyřazení nepotřebných objektů dle materiálu RK-22-2007-49, př. 1 z majetkové a účetní evidence kraje.
Odpovědnost ředitel Nemocnice Nové Město na Moravě, ředitel Nemocnice Třebíč, ředitel Nemocnice Jihlava, OM, OSŘKŽÚ
Termín 31. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz