Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2007-29

RK-20-2007-29.doc  RK-20-2007-29pr1.doc  RK-20-2007-29pr2.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-20-2007-29
NázevSmlouva o poskytování služeb - Výdej a správa kvalifikovaných certifikátů zaměstnanců krajského úřadu a představitelů kraje
Zpracoval K. Žák
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuKrajský úřad má zákonnou povinnost vybavit zaměstnance el. podpisem od akreditované certifikační autority. Vzhledem k nejlepším technickým podmínkám pořizuje odbor informatiky kvalifikované certifikáty od společnosti ICA (První certifikační autorita, a.s) Současný způsob vyřizování certifikátu na kontaktním místě v RM-Systému je časově a finančně náročný. Vzhledem ke změně v portfoliu služeb bude kontaktní místo RM-Systému s touto činností končit a vyřizování certifikátu by bylo velmi problematické. Jediné zbylé kontaktní místo ICA v Jihlavě - ČSOB je velmi vytížené. Současné smluvní podmínky alternativní certifikační autority Česká pošta jsou z hlediska právního nepřijatelné, a odborem navrhovaná změna smlouvy nebyla akceptována.
Návrh řešení Nejdostupnější možné řešení této situace je z našeho pohledu zřízení kontaktního pracoviště kvalifikované certifikační autority přímo na krajském úřadě. Ve veřejné zakázce Výdej a správa kvalifikovaných certifikátů zaměstnanců krajského úřadu a představitelů kraje (89/OI/2007) byla předložena jediná nabídka firmy První certifikační autorita, a.s, která umožňuje vytvoření pracoviště, které by zajistilo výdej certifikátů nejen pro krajský úřad, ale případně i pro obce, příspěvkové organizace a veřejnost. Obsluhu pracoviště bude zajišťovat odbor informatiky. Za vystavení certifikátu pro třetí stranu bude krajskému úřadu vyplacena odměna, certifikáty pro zaměstnance a představitele kraje jsou vydávány s cenovým zvýhodněním.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Mandátní smlouvu podle materiálu RK-20-2007-29, př. 1 a Smlouvu o poskytování služeb I.CA podle materiálu RK-20-2007-29, př. 2.
Odpovědnost OI
Termín 30. 6. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz