Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2007-23

RK-20-2007-23.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-20-2007-23
NázevNabytí nemovitostí v k. ú. a obci Třebíč
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředmětem materiálu je nabytí nemovitostí v Třebíči vybudovaných městem jako náhrada za odstraněné přístřešky.
Město Třebíč nabídlo kraji Vysočina nemovitosti vybudované v rámci akce "Parkovací plochy Pod Zámkem v Třebíči, a to konkrétně skleník a nářaďový domek. Tyto stavby byly vybudovány jako náhrady za původní přístřešky užívané Speciální školou 9. května Třebíč, nyní Základní škola Třebíč, 9. května 3. Skleník byl vybudován na pozemku par. č. 19 v k.ú. Podklášteří, obec Třebíč, který je ve vlastnictví města Třebíč a nářaďový domek byl postaven na pozemku par. č. 882 v k.ú. a obci Třebíč, který je vlastnictvím kraje Vysočina.
Zastupitelstvo města Třebíč rozhodlo usnesením ze dne 14. 12. 2006 skleník postavený na pozemku par. č. 19 v k.ú. Podklášteří, obec Třebíč a nářaďový domek vybudovaný na pozemku par. č. 882 v k.ú. a obci Třebíč darovat kraji Vysočina. Dle předloženého soupisu prací činí hodnota skleníku včetně montáže 21 214,29 Kč a hodnota nářaďového domku včetně montáže částku 44 196,71 Kč. Uvedené hodnoty jsou vedeny účetně městem Třebíč, ačkoli vybudované stavby městu neslouží a jsou užívány příspěvkovou organizací kraje s názvem Základní škola Třebíč, 9. května 3. Město má zájem na vypořádání těchto vztahů.
Návrh řešení OM navrhuje nabízené nemovité věci, tj. skleník na pozemku par. č. 19 v k.ú. Podklášteří, obec Třebíč a nářaďový domek vybudovaný na pozemku par. č. 882 v k.ú. a obci Třebíč do svého majetku v hodnotách výše uvedených nabýt. Vzhledem ke své velikosti nebudou tyto objekty zapisovány do katastru nemovitosti jako samostatné budovy.
Usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt darem skleník na pozemku par. č. 19 v k.ú. Podklášteří, obec Třebíč a nářaďový domek vybudovaný na pozemku par. č. 882 v k.ú. a obci Třebíč z vlastnictví města Třebíč do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaOŠMS souhlasí s nabytím skleníku na pozemku par. č. 19 v k.ú. Podklášteří, obec Třebíč a nářaďový domek vybudovaný na pozemku par. č. 882 v k.ú. a obci Třebíč do vlastnictví kraje.
Základní škola Třebíč, 9. května 3 získává uvedené objekty náhradou za přístřešky, které byly v důsledku stavby města demontovány a souhlasí s jejich nabytím do správy.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout nabýt darem skleník na pozemku par. č. 19 v k. ú. Podklášteří, obec Třebíč a nářaďový domek vybudovaný na pozemku par. č. 882 v k. ú. a obci Třebíč z vlastnictví města Třebíč do vlastnictví kraje Vysočina.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 26. 6. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz