Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2007-06

RK-15-2007-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-15-2007-06
NázevNávrh na zařazení nové akce a provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuV posledních měsících dochází k neustálým haváriím a únikům z potrubních rozvodů teplé a studené vody v kuchyni České zemědělské akademie v Humpolci - odloučené pracoviště Světlá n. S. Ve spolupráci s projektantem bylo fyzickou prohlídkou zjištěno, že stav potrubních rozvodů z počátku 80-tých let minulého století je již ve velmi špatném stavu a lze ho považovat v tomto stavu za havarijní. Na chodbách je potrubí vedeno pod stropem na závěsech. Pozinkované potrubí je na mnoha místech poškozeno korozí v téměř v celé síle stěny. Běžné opravy jsou prováděny nedostatečně a provizorně pomocí svěrných objímek v místech poškození. Uzavírací armatury na rozvodech nelze použít pro odstavení úseků potrubí. Dále je snížen průtok kanalizačních rozvodů v kuchyni. Provizorní opravy nezajišťují bezpečné provozování těchto rozvodů. Vzhledem k havarijnímu stavu jsou průběžně prováděny zabezpečovací a opravné práce, aby byly minimalizovány škody na majetku kraje. Byla tedy zpracována projektová dokumentace, která řeší zásadní opravu havarijního stavu ZTI. V PD jsou řešeny nové rozvody studené, teplé a požární vody, potrubí vytápění v suterénu budovy včetně částečné opravy vnitřní ležaté kanalizace v kuchyni, výměnu armatur, tepelnou izolaci potrubních rozvodů a související nezbytné stavební úpravy.
Návrh řešení Po zjištění technického stavu OM navrhuje provést celkovou opravu rozvodů ZTI v kuchyni a prací souvisejících. Položkový rozpočet projektanta NOVOTHERM - Ing. Novosad, Světlá n. Sázavou, předpokládal náklady na opravu ve výši 590 tis. Kč vč. DPH. OM následně zajistil nezávaznou poptávku ceny u tří vybraných dodavatelů. Na základě předložených cenových nabídek zájemců podložených cenovou kalkulací byla vyhodnocena potřebná výše finančního krytí akce ve výši 528 000 Kč včetně DPH ( 496 000 Kč na provedení prací a 32.000 zpracování PD).
OM navrhuje zařadit akci "ČZA v Humpolci - Oprava havarijního stavu rozvodů ZTI v kuchyni Světlá n. Sázavou" do přílohy M1 rozpočtu rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek s tím, že finanční krytí je navrhováno zajistit rozpočtovým opatřením v rámci stávající výše kapitoly Nemovitý majetek.
Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající v přesunu finančních prostředků mezi akcemi položek Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a Investice ve školství.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zařadit novou stavební akci do rozpočtu kraje Vysočina a schválit rozpočtové opatření k zajištění finančního krytí akce.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s provedením rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek dle návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařadit novou akci "ČZA v Humpolci - Oprava havarijního stavu rozvodů ZTI v kuchyni Světlá n. Sázavou" do přílohy M1 rozpočtu rozepisující položku Technické zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007;
* rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3122 Střední odborné školy, rozpočtu akce "ČZA v Humpolci - Oprava havarijního stavu rozvodů ZTI v kuchyni Světlá n. Sázavou" (běžné výdaje) o částku 528 tis. Kč a snížení položky Investice ve školství, § 3147 Domovy mládeže, rozpočtu akce "Domov mládeže Jihlava - Rekonstrukce kuchyně" (kapitálové výdaje) o stejnou částku 528 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín duben 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz