Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2006-85

RK-37-2006-85.doc  RK-37-2006-85pr1.doc  RK-37-2006-85pr2.tif  RK-37-2006-85pr3.tif
Číslo materiálu85
Číslo jednacíRK-37-2006-85
Název"Síť informačních center zaměřených na agro-environmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina".
Zpracoval M. Janoušek
Předkládá I. Rohovský
Počet příloh
Popis problémuProjekt "Síť informačních center zaměřených na agro-environmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina" je projektem, pro který Rada kraje Vysočina schválila partnerství dne 18. 1. 2006 svým usnesením č. 0113/04/2005/RK.
Kraj Vysočina byl osloven zástupci občanského sdružení Spolek poradců v ekologickém zemědělství České republiky (zkrácený název EPOS), aby se stal partnerem při projektu "Síť informačních center zaměřených na agroenvironmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina", který EPOS hodlá předložit s žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. Projekt má za cíl vytvořit síť informačních a poradenských center na území Jihomoravského kraje a kraje Vysočina a vyškolit ji v oblasti Agroenvironmentálních programů MŽP a Ekologického zemědělství. Toho má být dosaženo vytvořením sítě informačních a poradenských center, vzděláváním pracovníků sítě, místních samospráv, místních iniciativ a podnikatelů v oblasti ekologického zemědělství a Agroenvironmentálních programů, učitelů a pracovníků environmentální výchovy o vztahu zemědělství k životnímu prostředí, tvorbě krajiny, kvalitě potravin a zdraví. EPOS předpokládal, že kraj bude v projektu vystupovat jako partner bez finanční účasti po dobu trvání projektu, avšak předpokládal též možnou finanční podporu kraje po ukončení projektu. Tato problematika byla vyjasněna usnesením Rady kraje Vysočina č. 0113/04/2005/RK ze dne 18. 1. 2006, kdy ve schváleném "Prohlášení o partnerství", které bylo podepsáno hejtmanem kraje Vysočina dne 26. ledna 2005 (viz příloha č. 2 tohoto materiálu) bylo uvedeno, že kraj Vysočina se stává partnerem projektu a to bez finanční podpory v průběhu i po skončení tohoto projektu.
Návrh řešení Projekt je v souladu s programem rozvoje kraje, zejména: s dílčím cílem 1.3 Ekonomická stabilizace venkova s důrazem na integraci ekonomických aktivit a polyfunkční využívání krajiny, opatření 1.3.1 Restrukturalizace a stabilizace zemědělství, lesnictví a navazujícího zpracovatelského průmyslu s cílem zvýšení zaměstnanosti na venkově a zabezpečení polyfunkčního využívání krajiny, a s dílčím cílem 4.4 Podpora rozvoje systému environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty a Agenda 21, opatření 4.4.1 Rozvoj systému environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty a Agenda 21. Na základě výše uvedených skutečností a schváleného "Prohlášení o partnerství", které bylo podepsáno hejtmanem kraje Vysočina dne 26. ledna 2005 (viz příloha č. 2 tohoto materiálu) doporučujeme podepsat "Smlouvu o partnerství a vzájemné spolupráci" (viz příloha č. 1 tohoto materiálu).
StanoviskaOSH
Z obsahu přiloženého materiálu se vnějších vztahů týká pouze používání loga kraje Vysočina, které bude případně řešeno standardní cestou přes formulář "Žádost o udělení souhlasu s užitím loga kraje Vysočina".
Co se týče webového odkazu, stejně tak nebude problém standardně umístit odkaz na krajské webové stránky do sekce odkazy, příp. životní prostředí.
Informace - bez připomínek - kladné stanovisko.

OLVHZ
Souhlasné stanovisko OLVHZ s partnerstvím kraje Vysočina v projektu bude podmíněno a vydáno uzavřením Smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci, na dobu trvání projektu,s krajskými informačními středisky v kraji Vysočina a Jihomoravském kraji a upravením formulace "Partnerovi nevyplývají z účasti na projektu žádné finanční závazky "na upravené znění "Partner není povinen druhé smluvní straně, na základě této smlouvy, poskytnout žádné peněžité plnění." obsažené v Hlavě III, bodu 6 Smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci uzavřené mezi EPOSem a krajem Vysočina.
Bylo vyjasněno a zapracováno do Smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci - kladné stanovisko

ORR
Bez připomínek - kladné stanovisko.

OSŘKŽÚ
Bez připomínek - kladné stanovisko.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření "Smlouvy o partnerství a vzájemné spolupráci" v projektu "Síť informačních center zaměřených na agroenvironmentální programy v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina" žadatele Spolek poradců v ekologickém zemědělství České republiky (zkrácený název EPOS) dle materiálu RK-37-2006-85, př. 1.
Odpovědnost odbor životního prostředí
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz