Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2006-43

RK-37-2006-43.doc  RK-37-2006-43pr1.doc
Číslo materiálu43
Číslo jednacíRK-37-2006-43
NázevUmístění pamětní desky v budově Vyšší odborné školy a Obchodní akademie Chotěboř
Zpracoval V. Krčál
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuKonfederace politických vězňů v Havlíčkově Brodě se obrátila na ředitelku Vyšší odborné školy a Obchodní akademie Chotěboř s žádostí o umístění pamětní desky do vstupního prostoru školy. Tato pamětní deska by měla připomínat, že v budově školy probíhaly od konce 40. let a v 50. letech politické procesy. Veškeré náklady spojené se zhotovením
a umístěním pamětní desky ponese Konfederace politických vězňů; tuto pamětní desku Konfederace škole daruje. Ředitelka školy s umístěním pamětní desky v budově školy vyslovila souhlas a s vyřízením věci se obrátila na zřizovatele.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že obsah pamětní desky je v souladu s obecnými cíli vzdělávání podle školského zákona, a že i když žádost o umístění pamětní desky byla adresována ředitelce školy a nikoliv zřizovateli školy, má umístění pamětní desky i určitý politický obsah, OŠMS navrhuje, aby rada kraje ve své kompetenci podle § 59 odst. 1 písm. i) krajského zřízení, s umístěním pamětní desky v budově školy souhlasila.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s umístěním pamětní desky Konfederace politických vězňů podle materiálu RK-37-2006-43, př. 1 ve vstupním prostoru budovy ve vlastnictví kraje Vysočina, předané do správy Vyšší odborné škole a Obchodní akademii Chotěboř.
Odpovědnost OŠMS, Vyšší odborná škola a Obchodní akademie Chotěboř
Termín 28. 2. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz