Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2006-31

RK-37-2006-31.doc  RK-37-2006-31pr1.doc
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-37-2006-31
NázevSouhlas s vydáním stavebního povolení - "I/38 Moravské Budějovice - obchvat"
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava se žádostí o vydání souhlasu ke stavebnímu povolení na silniční stavbu "I/38 Moravské Budějovice - obchvat". Touto stavbou budou dotčeny i pozemky ve vlastnictví kraje Vysočina, a to v k. ú. a obci Moravské Budějovice a v k.ú. Lažínky, obec Moravské Budějovice. Jedná se jednak o trvalý zábor pozemků, u nichž se po dokončení stavby předpokládá majetkoprávní vypořádání a jednak dočasný zábor, kdy pozemky po realizaci stavby budou předány k užívání zpět kraji jako vlastníkovi. Seznam pozemků dotčených uvedenou stavbou je uveden v materiálu RK-37-2006-31 př. 1.
Pozemky dotčené výše uvedenou stavbou jsou ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů v platném znění, a Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl svěřen do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje vydat kladné stanovisko k vydání stavebního povolení na výše uvedenou stavbu. Ke stavbě se kladně vyjádřila Správa a údržba silnic Třebíč a zástupce odboru majetkového se zúčastnil jednání s investorem a městem Moravské Budějovice o této stavbě a uspořádání krajské silniční sítě po realizaci celého úseku stavby.
Po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření proběhne majetkoprávní vypořádání pozemků stavbou dotčených.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas s vydáním stavebního povolení na uvedenou stavbu.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Třebíč nemá námitky proti vydání stavebního povolení na stavbu "I/38 Moravské Budějovice - obchvat".
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s vydáním stavebního povolení na stavbu "I/38 Moravské Budějovice - obchvat", jejímž investorem je Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava, při které dojde k dotčení pozemků ve vlastnictví kraje dle materiálu RK-37-2006-31 př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín leden 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz