Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2006-26

RK-37-2006-26.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-37-2006-26
NázevStavba chodníku a rozšíření silnice v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o stavbu chodníku a rozšíření silnice III/4043 v městysu Luka nad Jihlavou.
Kraj Vysočina je mimo jiné vlastníkem pozemku par. č. 1576/2-ost. pl., silnice o výměře 16496 m2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou, který vlastní na základě zákona 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a který je veden Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Jihlava na LV 313 pro uvedené k. ú. a obec.
Městys Luka nad Jihlavou hodlá jako investor na části této silnice vybudovat chodník. Při projednávání možnosti této stavby mezi investorem a SÚS Jihlava bylo dohodnuto, že současně se stavbou chodníku dojde i k rozšíření vozovky. Městys Luka nad Jihlavou počítá s tím, že po dokončení stavby bude tato na jeho náklady zaměřena geometrickým oddělovacím plánem a dojde k majetkoprávnímu vypořádání v tom smyslu, že rozšířená část vozovky bude bezplatně převedena do majetku kraje Vysočina a část pozemku par. č. 1576/2 zastavěná chodníkem bude darována městysi Luka nad Jihlavou.
Návrh řešení Protože uvedenou stavbou dojde ke zlepšení dopravní situace u frekventované silnice, doporučuje odbor majetkový po konzultaci se SÚS Jihlava radě kraje vyslovit souhlas se stavbou chodníku a s rozšířením silnice III/4043 dle podmínek stanovených SÚS Jihlava.
Návrh usnesení předpokládá souhlas rady kraje se stavbou chodníku a rozšíření vozovky na pozemku par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou, rozhodnutí rady kraje zveřejnit záměr darování chodníkem zastavěné části tohoto pozemku do majetku městyse Luka nad Jihlavou a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část tohoto pozemku z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou.
StanoviskaSouhlasné vyjádření SÚS Jihlava ze dne 30. 11. 2006.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku a rozšíření vozovky na pozemku par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou;
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. 1576/2 v k. ú, a obci Luka nad Jihlavou z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. 1576/2 v k. ú. a obci Luka nad Jihlavou z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví městyse Luka nad Jihlavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz