Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2006-14

RK-37-2006-14.doc
Číslo materiálu14
Číslo jednacíRK-37-2006-14
NázevStavba chodníku a darování pozemku v k. ú. a obci Bohdalov
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas se stavbou chodníku a následné majetkoprávní vypořádání - darování části pozemku vedle silnice II/353, která bude zastavěna chodníkem.
Kraj Vysočina je vlastníkem pozemku par. č. 2136/1-ost. pl., silnice o výměře 22 818 m2 v k. ú. a obci Bohdalov. Obec Bohdalov hodlá postavit na části tohoto pozemku chodník. Pro územní a stavební řízení této stavby je třeba získat souhlas vlastníka zastavovaného pozemku.
Obec Bohdalov se obrátila na kraj Vysočina se žádostí o souhlas se stavbou tohoto chodníku a s budoucím majetkoprávním vypořádáním formou darování chodníkem zastavěné části uvedeného pozemku. Obec počítá s tím, že stavbu nechá po jejím dokončení zaměřit geometrickým plánem na své náklady.
Návrh řešení Odbor majetkový po konzultaci se SÚS Žďár nad Sázavou doporučuje vyslovit souhlas se stavbou chodníku na části pozemku par. č. 2136/1 v k. ú. a obci Bohdalov, rozhodnout zveřejnit záměr darování chodníkem zastavěné části tohoto pozemku a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část uvedeného pozemku z vlastnictví kraje do vlastnictví obce Bohdalov.
Pozemek bude sloužit pro veřejně prospěšné účely a návrh na bezúplatný převod je v souladu s Čl. 2 odst. (2) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaSouhlasné stanovisko SÚS Žďár nad Sázavou ze dne 23. 11. 2006
Souhlasné stanovisko ODSH ze dne 1. 12. 2006.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou chodníku na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina par. č. 2136/1 v k. ú. a obci Bohdalov;
rozhoduje
zveřejnit záměr darování chodníkem zastavěné části pozemku par. č. 2136/1-ost. pl., silnice v k. ú. a obci Bohdalov;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat chodníkem zastavěnou část pozemku par. č. 2136/1-ost. pl., silnice v k. ú. a obci Bohdalov z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Bohdalov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz