Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-36-2006-27

RK-36-2006-27.doc  RK-36-2006-27pr1.doc  RK-36-2006-27pr2.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-36-2006-27
NázevEvropský projekt koordinovaného vzdělávání odborných učitelů se zaměřením na automobilový průmysl a diagnostickou techniku
Zpracoval7 Evropský projekt koordinovaného vzdělávání odborných učitelů se zaměřením na automobilový průmysl a diagnostickou techniku pro: jednání rady kraje č. 36/2006 dne 5. 12. 2006 zpracovali: V. Zelený, M. Pech
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuV prosinci 2005 podepsali v Praze zástupci společností Robert Bosch, Škoda Auto a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR smlouvu o spolupráci v rámci Evropského projektu koordinovaného vzdělávání pedagogických pracovníků. Projekt je zaměřen na zvýšení kvalifikace pedagogů středních odborných škol s technickým zaměřením a na rozšíření jejich technických znalostí s ohledem na vývoj automobilového průmyslu a diagnostické techniky. Pedagogičtí pracovníci 14 vybraných škol z celé republiky se budou moci zúčastňovat specializovaných bezplatných seminářů u firem Robert Bosch a Škoda Auto.
Již v červenci 2005 byli proškoleni učitelé - lektoři Střední školy automobilní Jihlava ve Škodě Auto v Mladé Boleslavi v úvodním modulu Elektrika. V lednu 2006 následovalo proškolení na modul Podvozek u firmy Bosch, v srpnu 2006 pak pokračovaly bezplatné vzdělávací semináře (škola hradí pouze ubytování vyslaných pracovníků) moduly Karosérie a Převodovky ve Škodě Auto v Mladé Boleslavi. Po podpisu smlouvy bude Střední škola automobilní Jihlava moci předávat získané vědomosti za účelem zvyšování kvalifikace pedagogického personálu v kraji Vysočina dalším školám. Jedná se o těchto 6 škol:
* Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická Bystřice nad Pernštejnem,
* Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola,
* Střední škola Kamenice nad Lipou,
* Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice,
* Střední škola řemesel Třebíč,
* Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Získané vědomosti a speciální školící podklady budou předávány pracovníkům těchto škol, získané poznatky budou zapracovány do pedagogických dokumentů škol a následně využity pro zkvalitnění výuky.
V návaznosti na výše uvedenou již uzavřenou smlouvou o spolupráci se obracejí zástupci firem na jednotlivé kraje, aby zaujaly stanoviska ohledně podpisu smlouvy mezi kraji, firmou Robert Bosch odbytová, s.r.o., Škoda Auto a.s. a příslušnými školami v krajích (v kraji Vysočina Střední škola automobilní Jihlava) a celý projekt tak mohl vstoupit do další etapy. Nedílnou součástí smlouvy jsou 3 přílohy, z nichž byla dodána příloha č. 3 (seznam zařízení s možným zpětným odkupem), která je přílohou č. 2 materiálu RK-36-2006-27. Příloha č.1 smlouvy je seznam vybraných škol (zde bude uvedena za kraj Vysočina Střední škola automobilní Jihlava) a přílohu č. 2 smlouvy bude tvořit seznam pověřených osob, které jednotlivé kraje teprve oznámí ostatním účastníkům smlouvy.
Návrh smlouvy je třeba projednat v radě kraje, aby bylo možno v případě souhlasného stanoviska rady kraje smlouvu podepsat dne 13. 12. 2006 v Mladé Boleslavi za účasti zástupců všech krajů, vybraných škol a obou výše uvedených firem.
Návrh řešení Odbor školství, mládeže a sportu KrÚ doporučuje radě kraje schválit návrh smlouvy mezi krajem Vysočina, firmami Robert Bosch odbytová, s.r.o., Škoda Auto a.s. a Střední školou automobilní Jihlava o spolupráci při realizaci "Evropského projektu koordinovaného vzdělávání pedagogických pracovníků." Účast v projektu významným způsobem přispěje ke zvýšení kvalifikace pedagogických pracovníků technických škol s výukou autooborů, k prohloubení jejich technických a odborných znalostí a dovedností a v konečném důsledku se promítne ve zkvalitnění výuky žáků těchto škol.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o uzavření Smlouvy o spolupráci při realizaci "Evropského projektu koordinovaného vzdělávání odborných učitelů" dle materiálu RK-36-2006-27, př. 1; a
určuje
na základě čl. 8 písm. d) Smlouvy o spolupráci při realizaci "Evropského projektu koordinovaného vzdělávání odborných učitelů" dle materiálu RK-36-2006-27, př. 1 koordinátorem projektu PaedDr. Vladimíra Zeleného z odboru školství, mládeže a sportu.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 13. 12. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz