Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2006-23

RK-30-2006-23.doc  RK-30-2006-23pr2.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-30-2006-23
NázevZveřejnění záměru prodeje nemovitého majetku v k. ú. a obci Jihlava
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem nemovitostí tvořících areál bývalých Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě.
Zastupitelstvo kraje schválilo:
* usnesením 0342/06/2006/ZK záměr kraje Vysočina využít areál Kasáren Otakara Jaroše v Jihlavě pro potřeby krajského úřadu kraje Vysočina a dalších úřadů a institucí krajské působnosti a významu a dále mj. uložilo radě kraje jednat s ČR - ČSSZ o podmínkách a způsobu převodu části nemovitostí v areálu pro realizaci záměru výstavby sídla KSSZ pro kraj Vysočinu
* usnesením 0431/2006/07/2006/ZK uložilo mj. radě kraje jednat s VZP ČR o podmínkách a způsobu převodu části nemovitostí v areálu pro realizaci záměru výstavby sídla Krajské pobočky VZP ČR
Ve věci naplňování schváleného záměru zajišťuje krajský úřad koordinaci investičních záměrů v území a zajistil již několik jednání s uvedenými organizacemi. Zatím není možné mluvit o konkrétních a konečných podmínkách převodu nemovitostí. Z dosavadního projednávání vyplynulo několik variant řešení, které je potřebné dále konkretizovat na úrovni samosprávných orgánů kraje. Stručný přehled variant je uveden v materiálu RK-30-2006-23, př. 1.
Z jednání s představiteli ČSSZ a VZP je mj. poznatek, že případné investice těchto organizací mohou být realizovány v poměrně krátkém horizontu.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout o zveřejnění záměru prodeje části nemovitostí tvořících areál bývalých Kasáren Otakara Jaroše. Rozsah zveřejnění je uveden v matriálu RK-30-2006-23, př. 2 a obsahuje všechny nemovitosti, které mohou být (nebo jejich části) potencionálně předmětem budoucího převodu. Přesný rozsah převáděných pozemků není možné zatím určit s ohledem na probíhající přípravu investičních záměrů a jednání o podmínkách a způsobu převodu nemovitostí. Zveřejnění záměru však považuje OM za potřebné realizovat již v této době, aby byl v dostatečném předstihu zajištěn zákonný předpoklad budoucího projednání převodu v samosprávných orgánech kraje.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr prodeje nemovitostí v rozsahu dle materiálu RK-30-2006-23, př. 2.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín říjen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz