Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2006-12

RK-28-2006-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-28-2006-12
NázevZměna v realizaci akce "SOU zemědělské Velké Meziříčí - Oprava střechy domova mládeže"
Zpracoval S. Fejt
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový zrealizoval v souladu s Pravidly rady kraje Vysočina na zakázku kraje na stavební práce zadávanou podle Pravidel rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina výběrové řízení na zhotovitele stavby "SOU zemědělské Velké Meziříčí - Oprava střechy DM". Na základě výběrového řízení byla uzavřena smlouva o dílo s dodavatelem Global, spol. s r.o. Obsahem akce byla výměna střešní krytiny včetně ošetření stávajícího krovu, klempířské prvky střechy ad.
V počáteční demontáži části střešní konstrukce krovu byl zjištěn i havarijní stav stropních trámů v důsledku napadení dřevokaznými houbami a hmyzem. Toto zjištění, které je podloženo odborným posudkem zdravotního stavu dřevěných konstrukcí a statickým posouzením, určuje zcela nové stavebně technické řešení. Z původně plánované a zadané opravy střechy se stává celková rekonstrukce veškerých dřevených prvků krovu a částečná výměna stropních konstrukcí. Z časových a provozně technických důvodů nelze tuto novou akci v letošním roce realizovat.
Návrh řešení Nové řešení předpokládá změnu názvu z "SOU zemědělské Velké Meziříčí - Oprava střechy DM" na ,,Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí - Rekonstrukce střechy" v příloze M1 kapitoly Nemovitý majetek, která rozepisuje položku technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Část střechy, která byla již rozkryta, bude pro zimní období zabezpečena. Provedené práce a dodané materiály budou proplaceny dodavateli v roce 2006 v rámci smlouvy o dílo a dodatku k této smlouvě ze dne 22. 5. 2006. Dodatkem je řešeno zúžení předmětu díla, čímž se mění i termín plnění a cena za dílo.
Akce bude pod nově navrženým názvem pokračovat v příštím roce na základě nové projektové dokumentace a nového výběrového řízení na stavební práce
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o změně v realizaci akce "SOU zemědělské Velké Meziříčí - Oprava střechy DM"; a
schvaluje
změnu názvu akce uvedené v příloze M1 rozpočtu z "SOU zemědělské Velké Meziříčí - Oprava střechy DM" na ,,Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí - Rekonstrukce střechy".
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 9. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz