Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2006-60

RK-26-2006-60.doc
Číslo materiálu60
Číslo jednacíRK-26-2006-60
NázevDokončení datového tržiště PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE a INFORMAČNÍ KARTY PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Zpracoval M. Šulc
Předkládá E. Janoušková, M. Šulc
Počet příloh
Popis problémuNa jednání rady kraje č. 29/2005 dne 13. 9. 2005 rada kraje souhlasila s navrženou organizací 2. etapy výstavby Datového skladu kraje Vysočina - datového tržiště Příspěvkové organizace. V minulých měsících rovněž zazněl od vedení úřadu požadavek na vypracování jednotného přehledu struktury mezd krajských příspěvkových organizací a vytvoření tzv. informační karty příspěvkové organizace.
Návrh řešení Oba požadavky, i případné další řešení žádostí o informace z oblasti příspěvkových organizací kraje úzce souvisí s již dokončeným datovým tržištěm Příspěvkové organizace.
Systém datového skladu umožňuje snadnou dostupnost všech relevantních dat, automatickou aktualizaci dat, rychlé zpracování dotazů napříč odvětvími a do různých datových oblastí.
Informační karta organizace je výsledkem a typickým příkladem možnosti využití datového skladu: všechny informace o organizacích jsou dostupné v jednotné struktuře kdykoliv a komukoliv, včetně členů rady kraje, na intranetu v sekci "Reportovaní služby" (export do různých formátů a zasílání informací emailem např. uchazečům o místo ředitele organizace je možný). Základní informační karta má 3 části (strany):
1) Základní informace: údaje z rozvahy, výsledovky, počet zaměstnanců, atd...
2) Specifické výkonnostní ukazatele pro danou organizaci a odvětví
3) Porovnání organizací v rámci odvětví

V sekci Reportovaní služby / Příspěvkové organizace tak de facto vzniká informační portál příspěvkových organizací - informace jsou zde postupně zpřístupňovány dle požadavků odvětvových ekonomů a dalších zájemců.

Radě kraje bude přímo v zasedací místnosti krátce předvedena funkčnost Informačních karet a fungování datového skladu v oblasti příspěvkových organizací.

V současné době končí práce na datovém tržišti Příspěvkové organizace a již byla započata třetí etapa výstavby datového skladu: tržiště INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána
Návrh usnesení
Odpovědnost
Termín06-60
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz