Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2006-04

RK-24-2006-04.doc  RK-24-2006-04pr1.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-24-2006-04
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený rozpočet kraje Vysočina na rok 2006 zahrnuje na Kapitole Nemovitý majetek, položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizacích. Rozpis těchto položek do jednotlivých akcí je uveden v přílohách M1 a M2 rozpočtu.
V průběhu realizace vyjmenovaných akcí dochází k potřebě změn ve výši částek rozepsaných na jednotlivé akce v důsledku zpřesňování rozsahu prováděných prací podle zpracovaných projektových řešení, výsledků výběrových řízení, konkrétních zjištění při realizaci, případně i potřeby více prací.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci Kapitoly Nemovitý majetek, položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizacích dle materiálu RK-24-2006-04, př. 1. Jedná se o zvýšení finančního krytí u tří akcí v oblasti školství ( zvýšený rozsah prací v důsledku zjištění v průběhu provádění a potřebné více práce) snížením rozpisu dvou akcí v oblasti sociálních věcí (akce nebudou realizovány, protože problémy řeší investiční akce ÚSP Zboží - rekonstrukce ).
Rozšíření předmětu díla u akcí se věcně týká:
- "Dětský domov Nová Ves u Chotěboře - Oprava střechy a stropu" - při demontáži oplechování římsy zjištěno uhnilé dřevěné bednění střechy.
- "Speciální škola U Trojice Havlíčkův Brod - Rekonstrukce sociálního zařízení" - podstatně vyšší rozsah keramických obkladů, přemístění plynové stoupačky, doplnění o WC mísu pro tělesně postižené, doplnění madel a sedátek pro tělesně postižené, úpravy radiátorů ÚT včetně nového přetěsnění, úprava vzduchotechniky samostatnými ventilátory bez tzv. zpožďovačů.
- "Gymnázium, VOŠ a ISŠ Ledeč nad Sázavou - Rekonstrukce elektroinstalace a ZTI" - úpravy a doplnění slaboproudu /doplněný server do datové skříně, snímání polohy dveří datové skříně v EZS, doplnění aktivních prvků pro strukturovanou kabeláž, zálohování napájení aktivních prvků v datových skříních, ventilace datových skříní, převodník pro optické médium, doplnění systému EZS o snímač PIR v kabinetu/, větší rozsah omítek rýh ve stěnách, přeštukování knihovny, kabinetů, počítačové učebny, učebny jazyků, laboratoře apod./mělo být řešeno ve II. etapě/ z důvodů náročného stěhování, oprava dřevěných konstrukcí podlahy jedné učebny z důvodů zjištěné hniloby , rozšíření demontáže podhledů o učebnu č. 125, rozšíření výměry keramických obkladů v učebnách.
.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením dle návrhu řešení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření na kapitole Nemovitý majetek - přesun finančních prostředků mezi akcemi zařazenými na položkách Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizacích dle materiálu RK-24-2006-04, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín srpen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz