Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2006-60

RK-20-2006-60.doc
Číslo materiálu60
Číslo jednacíRK-20-2006-60
NázevŘešení nepříznivého stavu budovy Domu dětí a mládeže Hrádek Třebíč
Zpracoval D. Hřebenová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuDům dětí a mládeže Hrádek Třebíč (dále jen DDM), jehož zřizovatelem je kraj Vysočina, se dlouhodobě potýká s nepříznivým stavem budovy Hrádek 964, Podklášteří, 674 01 Třebíč 1, parcelní číslo st. 1404, v níž sídlí (viz níže stanovisko majetkového odboru).
Návrh řešení Varianta 1
Rekonstrukce budovy Hrádek 964, Podklášteří, 674 01 Třebíč 1, parcelní číslo st. 1404.
Tuto variantu nedoporučuje majetkový odbor vzhledem k rozsahu a nákladnosti případné opravy. Předpokládané nutné výdaje na rekonstrukci ústředního topení a opravu střechy jsou odhadovány pracovníky na částku 7 - 10 miliónů Kč.


Varianta 2
Zrušení příspěvkové organizace DDM .
Nedoporučuje odbor školství, mládeže a sportu. Domy dětí a mládeže zajišťují mimoškolní výchovu a organizované využití volného času dětí a mládeže, jsou důležitým článkem nejen ve výchovně vzdělávacím procesu, ale i pro primární prevenci sociálně patologických jevů.

Varianta 3
Převod na obec, kompenzace.
Odbor školství, mládeže a sportu i majetkový odbor doporučují zahájit jednání s městem Třebíč o převedení výchovně vzdělávacích činností Domu dětí a mládeže Hrádek Třebíč a o darování movitého a nemovitého majetku DDM a případných kompenzacích městu Třebíč.

Varianta 4
Přestěhování DDM do budovy Třebíč, Švabinského 1278 (budova v majetku města), přizpůsobení rozsahu jeho činností novým prostorovým podmínkám.
V případě neúspěchu jednání o převodu výchovně vzdělávacích činností, darování majetku a případných dalších kompenzacích navrhuje tuto variantu odbor školství. mládeže a sportu i odbor majetkový.
StanoviskaStanovisko majetkového odboru

Kraj Vysočina je zřizovatelem organizace Dům dětí a mládeže Hrádek Třebíč se sídlem Hrádek 964, Podklášteří, 67401 Třebíč 1, parcelní číslo st. 1404, katastrální území Podklášteří. Budova sídla této organizace byla stavěna jako dočasná dřevostavba cca před 20 lety a v současné době jsou zejména střešní konstrukce a vytápění v havarijním stavu. Odbor majetkový posoudil, ve spolupráci s projekční kanceláří, možnost rekonstrukce této budovy. Odhadované náklady na tuto rekonstrukci činí 7 mil. Kč s DPH. Vzhledem k tomu, že dřevěné svislé konstrukce neodpovídají současným požadavkům na výstavbu je pravděpodobné, že při vypracování projektové dokumentace vznikne další požadavek na rekonstrukci svislých konstrukcí.
Majetkový odbor, vzhledem k rozsahu a nákladnosti případné rekonstrukce, nedoporučuje provádět rekonstrukci výše uvedené budovy, realizovat organizační změnu vedoucí k vyklizení budovy a následně tuto budovu odprodat.
Návrh usneseníRada kraje
pověřuje
PaedDr. M. Matějkovou a odbor školství mládeže a sportu jednáním s městem Třebíč o převedení výchovně vzdělávacích činností, darování nemovitého a movitého majetku ve vlastnictví kraje a užívaného Domem dětí a mládeže Hrádek Třebíč a o případných dalších kompenzacích.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 31. prosinec 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz