Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2006-10

RK-20-2006-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-20-2006-10
NázevSouhlas se stavbou a darování pozemku v k. ú. Vlkov u Osové Bítýšky a obci Vlkov
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina se na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR č.j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stal vlastníkem silnic II. a III. třídy na území kraje Vysočina.
Odbor majetkový obdržel žádost obce Vlkov o udělení souhlasu s výstavbou rovnoběžných parkovacích míst podél silnice v rámci akce "Úprava veřejných prostor - náves Vlkov" na části pozemku ve zjednodušené evidenci - původní Pozemkový katastr par. č. 1557 v k. ú. Vlkov u Osové Bítýšky a obci Vlkov. Tato akce bude realizována obcí Vlkov současně se stavbou realizovanou krajem Vysočina "Rekonstrukce silnice II/390 a III/3791 Vlkov - průtah". Z předmětného pozemku by se měl oddělit pruh asi o šířce 3 m a délce přibližně 100 m. Po dokončení bude celá věc majetkoprávně vypořádána.
Nemovitost je zapsána na listu vlastnictví č. 250 u Katastrálního úřadu pro Vysočinu, katastrálního pracoviště Velká Bíteš a její správou je pověřena příspěvková organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje současně s udělením souhlasu se stavbou darovat pozemek v rozsahu zastavění stavbou parkoviště do vlastnictví obce Vlkov. Po ukončení stavby bude vyhotoven oddělovací geometrický plán a nově odměřený zastavěný pozemek bude převeden vlastníkovi parkoviště. Tímto převodem dojde ke sjednocení vlastnictví stavby s pozemkem.
Záměr darovat část pozemku ve zjednodušené evidenci - původní Pozemkový katastr par. č. 1557 v k. ú. Vlkov u Osové Bítýšky v rozsahu zastavění stavbou podélného parkoviště je třeba zveřejnit dle ust. § 18 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění, po dobu 30-ti dnů na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Žďár nad Sázavou s výstavbou i darováním souhlasí.
Odbor dopravy a silničního hospodářství s výstavbou i darováním souhlasí.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou podélného parkování na pozemku ve zjednodušené evidenci - původní Pozemkový katastr par. č. 1557 v k. ú. Vlkov u Osové Bítýšky a obci Vlkov v rozsahu předložené projektové dokumentace;
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat obci Vlkov část pozemku ve zjednodušené evidenci - původní Pozemkový katastr par. č. 1557 v k. ú. Vlkov u Osové Bítýšky a obci Vlkov v rozsahu skutečného zastavění stavbou parkoviště určeném geometrickým plánem a
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat části pozemku ve zjednodušené evidenci - původní Pozemkový katastr par. č. 1557 v k. ú. Vlkov u Osové Bítýšky a obci Vlkov v rozsahu geometrického zaměření stavby parkoviště do vlastnictví obce Vlkov.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz