Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2006-07

RK-20-2006-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-20-2006-07
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, "SOU technické Chotěboř - Úprava výměníkové stanice"
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu Středního odborného učiliště technického, Žižkova 1501, 583 01 Chotěboř. Budova školy se školní jídelnou je součástí bývalého továrního areálu CHEPOS. Centrální dodavatel tepla továrního areálu přechází v podzimních měsících z topného media pára na topnou vodu. Vzhledem ke změně topného media z páry na horkovod 110/600 C je nutná úprava předávací stanice. Vzhledem ke značnému opotřebení a technickému stavu jednotlivým komponentů bude technologicky nevhodná stanice nahrazena novou, kompaktní o vypočteném výkonu 195 kW. V prostoru předávací výměníkové stanice budou provedeny pouze nejnutnější stavební úpravy. Součástí prací bude i individuálně řešená regulace teploty v jednotlivých místnostech školy osazením termostatických ventilů z důvodů úspor. Původní topné medium pára toto řešení neumožňovala.
Rada kraje na základě návrhu OM usnesením 0794/17/2006/RK schválila zařazení nové akce "SOU technické Chotěboř - Úprava výměníkové stanice" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek
Návrh řešení Na základě zařazení akce do rozpočtu kraje OM zajistil zpracování projektové dokumentace a provedl poptávkové řízení. O zadání zakázky kraje rozhodl v rámci své pravomoci vedoucí OM. Předpokládaný náklad na úpravu výměníkové stanice včetně nákladů na zpracování projektové dokumentace je 530.000,- Kč vč. DPH.
Veškeré práce musí být provedeny do počátku nové topné sezony, nejlépe do počátku školního roku tj. do 4. 9. 2006.
Odbor majetkový navrhuje provést nezbytná opatření ve výše uvedeném rozsahu. Návrh předpokládá schválit rozpočtové opatření spočívající v navýšení kapitoly Nemovitý majetek (kapitálové výdaje, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště) z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 530 tis. Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 22. 5. 2006 je 19 906 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve stanovení rozpočtu akce "SOUT Chotěboř - Úprava výměníkové stanice" (kapitola Nemovitý majetek, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště) ve výši 530 tis. Kč při současném snížení položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje (kapitola Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n.) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz