Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2006-11

RK-19-2006-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-19-2006-11
NázevRozhodnutí o přidělení veřejné zakázky na stavební práce na stavbu "III/3791a Velká Bíteš Kostelní ul."
Zpracoval T. Pípal
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuDne 23. 5. 2006 rada kraje usnesením 0723/16/2006/RK rozhodla zahájit zadávací řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce formou jednacího řízení bez uveřejnění podle zákona č. 40/2004 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění na stavbu "III/3791a Velká Bíteš Kostelní ul.".
Odbor majetkový zrealizoval zadání veřejné zakázky. Dne 26. 6. 2006 a 29. 6. 2006 byla zájemcům (dle schváleného seznamu vyzvaných dodavatelů) o veřejnou zakázku předána zadávací dokumentace.
Lhůta pro podání nabídek byla zadavatelem stanovena na 7. 6. 2006 do 8:30 hod. V této lhůtě podalo své nabídky 6 uchazečů o veřejnou zakázku. Jeden ze zájemců, kteří si vyzvedli zadávací dokumentaci svoji nabídku nepodal a z účasti v soutěži se omluvil. Jeden z vyzvaných dodavatelů si zadávací dokumentaci nevyzvedl a z účasti v soutěži se omluvil na základě textu Výzvy k jednání. Doručené nabídky byly předány hodnotící komisi, která byla jmenována hejtmanem kraje dle usnesení 0723/16/2006/RK. Jednání hodnotící komise za účasti pověřených zástupců firem, které podaly své nabídky proběhlo dne 7. 6. 2006. Jednání komise bylo zahájeno v 9:00 hod. Hodnotící komise zahájila svoji činnost ustanovením předsedy a místopředsedy komise a následně přistoupila k otevírání obálek a kontrole nabídek v souladu s § 59, odst. 3 zákona č. 40/2004 Sb. o veřejných zakázkách v platném znění (dále jen zákon). Pověření zástupci firem byli seznámeni s celkovou nabídnutou cenou jednotlivých uchazečů, a s výsledkem posouzení nabídek - bylo posuzováno zda je nabídka zpracována v požadovaném jazyce, podepsána oprávněnou osobou a zda je úplná z hlediska požadovaného obsahu. Kontrole vyhovělo všech 6 podaných nabídek. Přítomní zástupci uchazečů byli se závěrem hodnotící komise seznámeni. Ze svého jednání pořídila hodnotící komise Protokol o otevírání obálek s nabídkami vč. příloh.
Poté byli přítomní zástupci uchazečů předsedou komise vyzváni k jednání o hodnotícím kritériu. Kritériem stanoveným zadavatelem pro hodnocení předložených nabídek z hlediska jejich pořadí byla celková výše nabídkové ceny. Možnost jednání o celkové nabídkové ceně žádný z přítomných zástupců uchazečů nevyužil.
Dále komise pokračovala ve své činnosti vyhodnocením kvalifikací uchazečů, jejichž nabídky vyhověly z hlediska zpracování v požadovaném jazyce, úplnosti obsahu a byly podepsány oprávněnou osobou. Jedna nabídka byla komisí navržena zadavateli k vyřazení. Komisí byly shledány nejasnosti žádající si písemného vysvětlení uchazeče pod poř. č. 3 - COLAS CZ, a.s. Komise proto dospěla k závěru neprodleně si vyžádat ve smyslu ust. § 61 odst. 4 zákona od zájemce vysvětlení této nejasnosti v zákonné lhůtě.
Na svém třetím jednání byla komise seznámena s písemným vysvětlením uchazeče COLAS CZ, a.s. ze dne 7. 6. 2006, které bylo posouzeno jako dostačující. Poté komise provedla hodnocení nabídek podle kritérií stanovených zadavatelem v oznámení zadávacího řízení. Jediným kritériem stanoveným zadavatelem byla výše celkové nabídkové ceny. Z posouzení a hodnocení nabídek komise pořídila Zprávu o posouzení a hodnocení nabídek - materiál RK-19-2006-11, př. 1. Výsledek hodnocení - pořadí jednotlivých nabídek je uvedeno ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o nejvhodnější nabídce v souladu se závěry hodnotící komise.
Dle hodnocení kritéria stanoveného zadavatelem ve Výzvě k jednání je komisí jako nejvhodnější hodnocena nabídka uchazeče: COLAS CZ, a.s.,se sídlem Praha 9, Kolbenova 259, PSČ 19821 s nejnižší cenou ve výši 7 673 400,38 Kč.
Odbor majetkový v souladu se závěrem hodnotící komise předložil zadavateli k vyloučení nabídku 1 uchazeče, jehož nabídka nebyla úplná z hlediska požadovaného obsahu. Přehled uchazečů, které komise navrhuje k vyloučení s důvody pro vyřazení nabídky je obsažen ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
přidělit veřejnou zakázku na stavební práce na stavbu "III/3791A Velká Bíteš Kostelní ul." zadanou v jednacím řízením bez uveřejnění uchazeči COLAS CZ, a.s. se sídlem Praha 9, Kolbenova 259, PSČ 19821
ukládá
odboru majetkovému oznámit výsledek soutěže a zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření smlouvy o dílo
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 6. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz