Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2006-13

RK-18-2006-13.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-18-2006-13
NázevNávrh na zařazení nových akcí do rozpočtu kraje
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový, oddělení správy realit v rámci své působnosti připravuje ve výhledu některé stavební akce, jejich realizaci pokládá za potřebnou. Vzhledem k tomu, že příprava akcí vyžaduje poměrně značný předstih před vlastní realizací, zejména s ohledem na projednání s dotčenými orgány státní správy pro získání všech stanovisek a rozhodnutí potřebných pro získání stavebního povolení, je potřebné zahájit projekční práce v roce předcházejícím roku výstavby.
Návrh řešení Návrh řešení předpokládá zařazení nových akcí do rozpočtu kraje na rok 2006, resp. příloh rozpočtu, které rozepisují položky kapitoly Nemovitý majetek.
Jedná se o akce
- "Ústav sociální péče Nové Syrovice, příspěvková organizace - rekonstrukce ZTI"
- "Dětský domov Budkov 1, oprava ZTI"
- "Vyšší odborná škola, Vyšší zdravotnická škola, Střední odborná škola zemědělská a ekonomická a Střední zdravotnická škola Třebíč, Žižkova 505 - rekonstrukce ZTI a elektroinstalace"
Finanční krytí těchto nově zařazených akcí ( v letošním roce náklady na projekční přípravu) předpokládá odbor majetkový z úspor u akcí realizovaných v letošním roce.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nových akcí do příloh M1 a M2 kapitoly Nemovitý majetek s tím, že finanční krytí bude řešeno formou změn rozpisu rozpočtu v rámci jednotlivých příloh.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví souhlasí se zařazením akce "ÚSP N. Syrovice - rekonstrukce ZTI" do přílohy M2 rozpočtu kraje pro rok 2006. Z provozního hlediska považujeme rekonstrukci v tomto zařízení za potřebnou a upřednostňujeme její přípravu již v roce 2006.
Odbor školství mládeže a sportu souhlasí se zařazením nových akcí "Dětský domov Budkov - oprava ZTI" a "VOŠ, VZŠ, SOŠ zem. a ek. a SZŠ - rekonstrukce ZTI a elektroinstalace" do přílohy M1, která je součástí kapitoly Nemovitý majetek.
Obě výše uvedené příspěvkové organizace budou i do budoucna vykonávat svou činnost a tyto akce jsou pro její zabezpečení potřebné.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařadit nové akce:
* "Ústav sociální péče Nové Syrovice, příspěvková organizace - rekonstrukce ZTI" do přílohy M2 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy v sociálních a zdravotnických organizacích na kapitole Nemovitý majetek;
* "Dětský domov Budkov 1 - oprava ZTI" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek;
* "Vyšší odborná škola, Vyšší zdravotnická škola, Střední odborná škola zemědělská a ekonomická a Střední zdravotnická škola Třebíč, Žižkova 505 - rekonstrukce ZTI a elektroinstalace" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz