Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2006-17

RK-17-2006-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-17-2006-17
NázevZajištění akce "SOU technické Chotěboř - Úprava výměníkové stanice"
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu Středního odborného učiliště technického, Žižkova 1501, 583 01 Chotěboř. Budova školy se školní jídelnou je součástí bývalého továrního areálu CHEPOS. Centrální dodavatel tepla továrního areálu přechází v podzimních měsících z topného media pára na topnou vodu. Vzhledem ke změně topného media z páry na horkovod 110/600 C je nutná úprava předávací stanice. Vzhledem ke značnému opotřebení a technickému stavu jednotlivým komponentů bude technologicky nevhodná stanice nahrazena novou, kompaktní o vypočteném výkonu 195 kW. V prostoru předávací výměníkové stanice budou provedeny pouze nejnutnější stavební úpravy. Součástí prací bude i individuálně řešená regulace teploty v jednotlivých místnostech školy osazením termostatických ventilů z důvodů úspor. Původní topné medium (pára) toto řešení neumožňovalo.
Návrh řešení Veškeré práce musí být provedeny do počátku nové topné sezony, nejlépe do počátku školní roku tj. do 4. 9. 2006.
Odbor majetkový navrhuje provést nezbytná opatření ve výše uvedeném rozsahu. Pro zadání projektové dokumentace je nutné akci zařadit do rozpočtu kraje. Finanční krytí projektové dokumentace bude zajištěno přesunem prostředků v rámci stávající výše položky technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Na základě zpracované projektové dokumentace bude provedeno poptávkové řízení a před zadáním stavebních prací předložen radě kraje návrh na schválení realizace stavby včetně návrhu na zajištění finančního krytí stavby.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s návrhem usnesení.
OŠMS souhlasí s navrženou akcí.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařazení nové akce "SOU technické Chotěboř - Úprava výměníkové stanice" do přílohy M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín květen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz