Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2006-28

RK-15-2006-28.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-15-2006-28
NázevPověření odboru sekretariátu hejtmana
Zpracoval I. Šteklová, V. Obdržálková
Předkládá M. Kalivoda
Počet příloh
Popis problémuOdbor sekretariátu hejtmana Krajského úřadu kraje Vysočina byl již usnesením rady kraje č. 190/08/2003/RK pověřen rozhodováním o uzavírání smluv o nájmu prostor v budovách sídla kraje Vysočina v souladu v souladu s Pravidly pro najímání nebytových prostor v sídle kraje Vysočina. Vzhledem k tomu, že některé akce konané pod záštitou rady kraje se konají i mimo sídlo kraje Vysočina (setkání se starosty měst a obcí kraje Vysočina, pracovní jednání a společenská setkání), je třeba k organizačnímu zajištění akce pronajmout sál či zasedací místnost. Zvýšení flexibility při uzavírání těchto smluv by zajistilo pověření odboru sekretariátu hejtmana rozhodováním o uzavírání smluv o nájmu prostor.
Návrh řešení Podle § 59 odst. 1 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je radě vyhrazeno rozhodovat o uzavírání nájemních smluv a smluv o výpůjčce; tuto působnost může rada svěřit příslušnému odboru krajského úřadu zcela nebo zčásti.
V souladu s výše uvedenými ustanoveními zákona o krajích se navrhuje radě kraje, aby pravomoc rozhodovat o uzavírání nájemních smluv mimo sídlo kraje Vysočina pro potřeby organizačního zajištění akcí konaných pod záštitou rady kraje, u kterých výše nájmu nepřekročí částku max. 20.000,- Kč, svěřila odboru sekretariátu hejtmana. Důvodem navrhovaného opatření je zvýšení flexibility při uzavírání těchto smluv.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
svěřuje
v souladu s § 59 odst. 1 písm. l) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, odboru sekretariátu hejtmana Krajského úřadu kraje Vysočina rozhodování o uzavírání nájemních smluv mimo sídlo kraje Vysočina pro potřeby organizačního zajištění akcí konaných pod záštitou rady kraje, u kterých výše nájmu nepřekročí částku max. 20.000,- Kč.
Odpovědnost OSH
Termín 9. 5. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz