Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2006-06

RK-15-2006-06.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-15-2006-06
NázevZveřejnění záměru prodeje pozemku v k.ú. a obci Ledeč nad Sázavou
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový obdržel dne 20. 3. 2006 od SÚS Havlíčkův Brod podnět, ve kterém je uvedeno, že pozemky ve správě SÚS Havlíčkův Brod jsou zastavěny budovami ve vlastnictví fyzických a právnických osob, týká se více katastrálních územích, a nejsou majetkoprávně vypořádány.
Z tohoto důvodu zahájil odbor majetkový jednání s dotčenými subjekty, aby došlo k narovnání vlastnických vztahů, mezi kterými byla i firma BOBEK - OBCHOD s.r.o., Podolí 47, 584 01 Ledeč nad Sázavou.
Tato právnická osoba svým písemným podáním ze dne 21. 4. 2006 reagovala na výše uvedený podnět a vyslovila s ním souhlas. Jde o prodej pozemku par. č. st. 745/7 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 68 m2 v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou. Tento pozemek je zastavěn objektem garáže, který je ve vlastnictví výše uvedené osoby. Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Havlíčkův Brod, vede předmětný pozemek na listu vlastnictví č. 372 pro výše uvedené k. ú. a obec, kde je jako vlastník uveden kraj Vysočina a správa je zřízena pro organizaci s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje dle článku II. odst. 3 písm. a) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina přímý prodej pozemku par. č. st. 745/7 v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou firmě BOBEK - OBCHOD s.r.o. Převodem výše uvedeného pozemku dojde ke sjednocení vlastnictví pozemku a stavby. Podmínkou platného převodu z vlastnictví kraje je zveřejnění záměru na úřední desce krajského úřadu po zákonem stanovenou dobu. Po splnění této náležitosti a za předpokladu, že o pozemek nebude projeven další zájem, bude zastupitelstvu kraje předložen k rozhodnutí materiál, týkající se prodeje pozemku žadateli.
Předmětná nemovitost by měla být prodána za cenu, která je odvozena podle vyhlášky č. 540/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a dle ceny v místě a čase obvyklé, tj. za částku 6800 Kč, což činí 100,- Kč/m2.
Převáděný pozemek bude dodatkem zřizovací listiny vyjmut ze správy příspěvkové organizace kraje Vysočina s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod.
Návrh předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr prodeje pozemku na úřední desce krajského úřadu.
StanoviskaSÚS Havlíčkův Brod souhlasí s prodejem pozemku.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s prodejem pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr prodeje pozemku par. č. st. 745/7 - zastavěná plocha a nádvoří o výměře 68 m2 v k. ú. a obci Ledeč nad Sázavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 5. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz