Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2006-22

RK-14-2006-22.doc  RK-14-2006-22pr1.doc
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-14-2006-22
NázevZměna ve Zřizovací listině příspěvkové organizace Střední průmyslová škola stavební, Střední odborné učiliště stavební a Odborné učiliště, Třebíč, Kubišova 1214
Zpracoval E. Ampapová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuPříspěvková organizace Střední průmyslová škola stavební, Střední odborné učiliště stavební a Odborné učiliště, Třebíč, Kubišova 1214 (dále jen "SPŠ, SOU a OU") požádala o rozšíření výčtu okruhů doplňkových činností uvedených v příloze č. 3 zřizovací listiny o "výrobu potravinářských výrobků" a "specializovaný maloobchod a maloobchod se smíšeným zbožím". Rozšířením doplňkových činností zajistí škola výrobu potravinářských výrobků (baget, chlebíčků apod.) a zároveň jejich prodej ve školním bufetu.
Aby SPŠ, SOU a OU mohla tuto činnost vykonávat, musí mít předměty doplňkových činností zapsány ve zřizovací listině. Po obdržení dodatku s nově vymezenou přílohou č. 3 zřizovací listiny, požádá příspěvková organizace živnostenský úřad o vydání živnostenských oprávnění na výše uvedené doplňkové činnosti.
Návrh řešení OŠMS předkládá radě kraje dodatek ke zřizovací listině, kterým se mění text zřizovací listiny SPŠ, SOU a OU. Výnosy z doplňkových činností budou použity k posílení finančního krytí hlavní činnosti. Předpokládaná tržba za rok z těchto činností bude činit 300 000,- Kč.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit dodatek zřizovací listiny Střední průmyslové školy stavební, Středního odborného učiliště stavebního a Odborného učiliště, Třebíč, Kubišova 1214 dle materiálu RK-14-2006-22, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín 9. 6. 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz