Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2006-36

RK-09-2006-36.doc  RK-09-2006-36pr1.doc
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-09-2006-36
NázevZáměr projektu "Úspěšný manažer"
Zpracoval R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů vyhlásil druhé kolo výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu pro rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání. V rámci tohoto kola výzvy hodlá společnost M. C. Triton, spol. s r. o., podat projekt "Úspěšný manažer". Jedná se o projekt vytvoření vzdělávacího programu ředitelů a manažerů sociálních a zdravotnických zařízení v kraji Vysočina. Kompletní informace o projektu jsou uvedeny v příloze č. 1 tohoto materiálu. Vzhledem k tomu, že kraj Vysočina má ve schváleném rozpočtu pro rok 2006 záměr realizace systému manažerského vzdělávání v oblasti sociálních věcí a zdravotnictví, obrátila se na nás společnost M. C. Triton s žádostí o stanovisko k předkládanému projektu.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že projekt je zacílen na aktivity, které jsou v souladu s Programem rozvoje kraje Vysočina (viz. Cíl 2, Opatření 2.1.1 zvyšování vzdělanosti, SWOT analýza, slabé stránky, W.2 - nedostatečná úroveň manažerského vzdělání zdravotnických pracovníků ve všech kategoriích) a nevyžaduje od kraje žádné spolufinancování, doporučujeme předmětný návrh projektu kladným stanoviskem podpořit.
V případě udělení souhlasu je dále možné aby kraj Vysočina spolupracoval při mediální podpoře projektu a částečném zajištění prostor pro realizaci jednotlivých vzdělávacích aktivit.
Žadatel plánuje uzavření smlouvy o partnerství s Vysokou školou ekonomickou v Praze, Fakultou managementu Jindřichův Hradec, Nemocnicí Třebíč a Diagnostickým ústavem sociální péče Černovice.
StanoviskaZdravotní komise Rady kraje Vysočina na svém zasedání dne 8. března 2006 projednala a svým usnesením č. 005/03/2006/ZdK vzala na vědomí záměr projektu "Úspěšný manažer".
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se záměrem projektu rozvoje manažerských dovedností vedoucích zaměstnanců sociálních a zdravotnických zařízení v kraji vysočina - "Úspěšný manažer" dle materiálu
RK-09-2006-36, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. březen 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz