Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2005-02

RK-38-2005-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-38-2005-02
NázevVyřazení nepotřebného majetku Domova důchodců Velké Meziříčí, příspěvkové organizace
Zpracoval: M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV souladu se zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina schválenými usnesením č. 0205/03/2005/ZK dne 17. 5. 2005 (dále jen zásady) a v souladu s metodickým pokynem Rady kraje Vysočina schváleným usnesením č. 0782/21/2005/RK dne 14. 6. 2005 podal Domov důchodců Velké Meziříčí, příspěvková organizace, návrh na vyřazení nepotřebného majetku.
Návrh řešení Rozhodnutím č. 1/2005 ze dne 27. 10. 2005 rozhodla ředitelka Domova důchodců Velké Meziříčí, příspěvkové organizace o nepotřebnosti movitého majetku nákladního vozidla Renault Trafic, SPZ ZR 95-83. Toto vozidlo bylo do Domova důchodců Velké Meziříčí převedeno ze Záchranné služby Žďár nad Sázavou. Zůstatková cena automobilu v době převodu byla 120.000,- Kč.
V říjnu letošního roku byl zřizovatelem pořízen pro Domov důchodců Velké Meziříčí, příspěvková organizace, nový devíti místný osobní automobil Opel Vivaro a z tohoto důvodu se stalo vozidlo Renault Trafic pro Domov důchodců Velké Meziříčí nepotřebným.
Automobil byl nabídnut na internetových stránkách kraje Vysočina. Tato nabídka však nebyla úspěšná - po dobu zveřejnění nabídky neprojevila o tento movitý majetek zájem žádná organizace zřizovaná krajem Vysočina.
Navrhujeme přistoupit k prodeji automobilu Renault Trafic za cenu dle zpracovaného znaleckého posudku. Cena určená znaleckým posudkem, zpracovaným znalcem p. Václavem Přenosilem, Dolní 33/4, 591 01 Žďár nad Sázavou 1, je stanovena ve výši 31.000,- Kč. Prodej bude realizován prostřednictvím autobazaru. Pokud by se automobil Renault Trafic za tuto cenu neprodal do jednoho měsíce od předání do autobazaru, navrhujeme radě kraje schválit provedení úpravy prodejní ceny směrem dolů o 5.000,- Kč, a to i opakovaně vždy po jednom měsíci od poslední úpravy prodejní ceny směrem dolů. Toto snižování prodejní ceny v krocích po 5.000,- Kč, vždy po uplynutí lhůty jeden měsíc neúspěšné nabídky v autobazaru, se bude opakovat do té doby, až se dosáhne reálné tržní ceny automobilu v čase a místě prodeje obvyklé, za níž se podaří výše uvedený automobil prostřednictvím autobazaru prodat.

Rozhodnutím č. 2/2005 ze dne 27. 10. 5005 dále rozhodla ředitelka Domova důchodců Velké Meziříčí, příspěvkové organizace o nepotřebnosti movitého majetku pračky typ R 22 - IVC PRIMUS. Pračka byla pořízena v roce 1994 a od této doby byla každý den v několikahodinovém provozu. Vzhledem k tomu, že vyřazovaná pračka je natolik fyzicky opotřebovaná, že ji nelze dále užívat, nebyla ani realizována její nabídka vyplněním nabídkového listu a jeho umístěním v elektronické podobě na www stránkách kraje Vysočina v databázi nepotřebného majetku. Nyní je u ní nefunkční a poškozený elektromotor a programátor. Na základě znaleckého posudku č. 183004, vypracovaného soudním znalcem Zdeňkem Ondráčkem, Palachova 19/7, 591 01 Žďár nad Sázavou, by oprava této pračky byla ekonomicky nerentabilní. Cena této pračky, vyčíslená tímto znaleckým odhadem, je stanovena již jako "bez hodnoty". Pro Domov důchodců Velké Meziříčí, příspěvkovou organizaci je tento movitý majetek - pračka typ R 22 - IVC PRIMUS nepotřebný. Bylo by snad možno ještě využít některé funkční díly pračky pro případnou opravu pračky stejného typu, kterou domov důchodců nadále vlastní a nebo lépe, v případě zájmu, nabídnout pračku jako celek opravárenská firmě k odprodeji na náhradní díly. Jinak je tato pračka znaleckým posudkem určena k fyzické likvidaci.
.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s vyřazením a prodejem nepotřebného hmotného majetku Domova důchodců Velké Meziříčí, příspěvkové organizace, automobilu Renault Trafic dle materiálu RK-38-2005-02. Prodej bude realizován prostřednictvím autobazaru. Pokud se nepodaří prodat tento automobil za odhadní cenu do jednoho měsíce od jeho předání do autobazaru, dojde ke snížení prodejní ceny o 5.000,- Kč, a to i opakovaně vždy po jednom měsíci od poslední úpravy prodejní ceny směrem dolů až do doby, kdy se dosáhne reálné tržní ceny automobilu v čase a místě prodeje obvyklé, za níž se podaří výše uvedený automobil prostřednictvím autobazaru prodat;
* s vyřazením a prodejem nepotřebného hmotného majetku Domova důchodců Velké Meziříčí, příspěvkové organizace, pračky typ R 22 - IVC PRIMUS dle materiálu RK-38-2005-02 jako celku na náhradní díly opravárenské firmě a v případě jejího nezájmu o odkup na náhradní díly s její fyzickou likvidací.
Odpovědnost ředitelka Domova důchodců Velké Meziříčí, odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. 12. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz