Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2005-33

RK-37-2005-33.doc  RK-37-2005-33pr1.doc
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-37-2005-33
NázevProjekt elektronického archivu kraje Vysočina financovaný z Broadbandového fondu MIČR
Zpracoval: P. Pavlinec, V. Jáchim
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV roce 2005 byl na základě "Národní politiky pro vysokorychlostní přístup k internetu" Ministerstvem informatiky ČR vytvořen dotační fond pro podporu projektů týkajících se rozvoje vysokorychlostního internetu v České republice - tzv. Broadbandový fond MIČR. Projekty, které je možné z tohoto fondu spolufinancovat až do výše 70% rozpočtu, musí spadat do následujících třech oblastí:
a) Infrastruktura
b) Obsah, aplikace, služby
c) Marketing, osvěta, podpora

Odbor informatiky se rozhodl využít této možnosti financování a připravil projektový záměr "Elektronický archiv kraje Vysočina", který splňuje podmínky druhé oblasti - Obsah, aplikace, služby. Podrobný popis projektu naleznete v příloze č. 1 materiálu.
Návrh řešení Vzhledem k uzávěrce přijímání žádostí o financování projektů, která byla MIČR stanovena na 9.12.2005, odbor informatiky předkládá radě kraje projektový záměr ke schválení s tím, že současně žádá o schválení kofinancování projektu z rozpočtu kraje ve výši 1,41 mil. Kč. Tato částka činí 30% z celkového rozpočtu projektu 4,7 mil. Kč, zbylou část by měl v případě schválení financovat Státní rozpočet ČR. Uvolnění finančních prostředků z rozpočtu kraje je vázáno na schválení podpory projektu z dotace MIČR.
StanoviskaOdbor ekonomický: nemá připomínky. Podíl kraje bude rozpočtově řešen až po schválení projektu samostatnou rozpočtovou změnou.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s další přípravou a v případě schválení žádosti o financování projektu z Broadbandového fondu s realizací projektu "Elektronický archiv kraje Vysočina" a
schvaluje
jeho spolufinancování do výše 30% celkového rozpočtu (1,41 mil. Kč) z rozpočtu kraje Vysočina.
Odpovědnost OI
Termín prosinec 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz