Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2005-17

RK-35-2005-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-35-2005-17
NázevNávrh na řešení havárie
Zpracoval E.Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuDne 31.10. 2005 byla ředitelem Školního statku v Humpolci Ing. Máchalem nahlášena havárie primárního zdroje tepla v objektu správních budov areálu. Neprodleně byl vypracován posudek odbornou firmou a zjištěn skutečný stav zdroje. Zdroj (kotel na lehký topný olej) je v současné době mimo provoz a obtížně a nákladně opravitelný (specializovaná zakázka pro slévárnu litiny). Školní statek odstavil celý vytápěcí systém a topí provizorně přenosnými elektrotopidly. Po zvážení všech skutečností OM navrhuje neprodleně provést výměnu zdroje tepla za nový a současně změnit vytápěcí médium na pevná paliva - uhlí a biomasu (v návaznosti na budoucí program obnovitelných zdrojů energie).
Návrh řešení Návrh předpokládá realizaci výměny nefunkčního primárního zdroje tepla za nový při současné změně topného média. Finanční krytí této akce OM předpokládá v rámci stávající výše kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje.
OM navrhuje schválit zařazení nové akce "Školní statek Humpolec - úprava zdroje tepla" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje.
OM v případě schválení tohoto předloženého návrhu řešení havárie navrhne hejtmanovi kraje rozhodnout o zadání zakázky kraje formou přímého zadání zakázky za cenu v místě a čase obvyklou podloženou položkovým rozpočtem v cenách ÚRS ve smyslu Čl. 3 odst. (3) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu souhlasí se zařazením nové akce "Školní statek Humpolec - úprava zdroje tepla "
Odbor ekonomický: bez připomínek.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zařazení nové akce "Školní statek Humpolec - úprava zdroje tepla" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek rozpočtu kraje s tím, že výdaje na tuto akci budou kryty změnou rozpisu rozpočtu v rámci schválené výše položky
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín listopad 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz