Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2005-49

RK-33-2005-49.doc
Číslo materiálu49
Číslo jednacíRK-33-2005-49
NázevZměna rozpočtu v kapitole zdravotnictví na rok 2005 - Program rozvoje zdravotnických knihoven ČR
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuNa základě rozhodnutí č. 27.I/2005 o poskytnutí dotace ze státního rozpočtu na rok 2005 byly prostřednictvím zřizovatele poskytnuty pro Nemocnici Nové Město na Moravě, příspěvkovou organizaci finanční prostředky ve výši 21 tis. Kč. Prostředky jsou účelově určené na tvorbu "zlatého fondu" zahraničních knih určených k histologické diagnostice nádorů v rámci programu "Program rozvoje zdravotnických knihoven ČR". Název projektu je "Rozšíření poskytovaných služeb a zvýšení jejich kvality".
Návrh řešení Radě kraje se navrhuje schválit zvýšení příjmů a výdajů rozpočtu kraje o celkovou přidělenou částku ve výši 21 tis. Kč a o tuto částku upravit závazný ukazatel příspěvku na provoz Nemocnici Nové Město na Moravě.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením a s povýšením rozpočtu kraje Vysočina na rok 2005 o účelovou dotaci z Ministerstva zdravotnictví ČR pro Nemocnici Nové Město na Moravě na řešení projektu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení příjmové a výdajové části rozpočtu kraje (kapitola Zdravotnictví, § 3522 -Ostatní nemocnice) na rok 2005 o účelovou dotaci z Ministerstva zdravotnictví ČR na realizaci projektu "Rozšíření poskytovaných služeb a zvýšení jejich kvality" v rámci programu "Program rozvoje zdravotnických knihoven" v částce 21 tis. Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" na rok 2005 u Nemocnice Nové Město na Moravě o částku 21 tis. Kč a
ukládá
řediteli Nemocnice Nové Město na Moravě promítnout zvýšení příspěvku na provoz o 21 tis. Kč do finančního plánu na rok 2005.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, odbor ekonomický; ředitel Nemocnice Nové Město na Moravě
Termín říjen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz