Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-33-2005-19

RK-33-2005-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-33-2005-19
NázevPříprava investičních akcí pro podání projektů do SROP
Zpracoval H. Strnadová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOM zajišťuje přípravu a realizaci investičních akcí kraje. Usnesením 0514/15/2005/RK bylo schváleno podání projektu do 5. kola výzvy SROP na akci "III/03821 Havlíčkův Brod, Lidická - Havířská, II. stavba". Vzhledem ke komplikacím při majetkoprávní přípravě, není možné podat žádost v tomto kole výzvy, protože podmínkou pro podání žádosti je do konce listopadu 2005 vydané pravomocné územní rozhodnutí. Po projednání s odborem dopravy a Sekretariátem regionální rady bude 5. kolo výzvy zrušeno a bude vyhlášeno další kolo výzvy. Žádost do 6. kola výzvy předpokládá vydání pravomocného územního rozhodnutí do konce března 2006. V případě, že by se nepodařilo dořešit majetkoprávní přípravu na již schválené akci "III/03821 Havlíčkův Brod, Lidická-Havířská, II. stavba", je potřeba zajistit přípravu dalších akcí, které by mohly být uplatněny jako náhradní akce. Jedná se o akce " II/360 Štěpánovice - Jaroměřice n.R., křižovatka Vacenovice - 1.etapa", "III/3525 - rekonstrukce od I/38 do Stříteže" a "Přeložka silnice II/150 Pavlíkov - Vilémovice". Na tyto akce je vypracována dokumentace pro stavební povolení.
U akce "II/360 Štěpánovice - Jaroměřice n.R., křižovatka Vacenovice - 1.etapa" je vypracován geometrický plán a souběžným materiálem do rady je předkládán materiál navrhující zastupitelstvu kraje schválení nabytí pozemků pro stavbu. Po schválení budou v letošním roce zahájeny výkupy pozemků.
U akce "II/150 Pavlíkov - Vilémovice" je dokončována aktualizace části geometrického plánu. Návrh na nabytí pozemků pro stavbu podle aktualizovaného geometrického plánu bude předložen do konce roku zastupitelstvu kraje. V současné době probíhá majetkoprávní příprava na části stavby, kde nedochází ke změně a nabytí pozemků bylo schváleno zastupitelstvem kraje.
U akce "III/3525 - rekonstrukce od I/38 do Stříteže" bude zadáno vypracování geometrického plánu, aby mohla být zahájena majetkoprávní příprava. Pokud by u této stavby došlo k revizi projektové dokumentace s cílem řešit i dopravu pro pěší, nebude geometrický plán zadán a příprava stavby bude přerušena.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválit podání projektů "II/360 Štěpánovice - Jaroměřice n.R., křižovatka Vacenovice - 1.etapa", "II/150 Pavlíkov - Vilémovice" a "III/3525 - rekonstrukce od I/38 do Sříteže" do dalšího kola výzvy SROP v případě, že nebude možné podání projektu "III/03821 Havlíčkův Brod, Lidická-Havířská, II. stavba" z důvodu nedokončené majetkoprávní přípravy, nebo v případě dalších volných finančních prostředků SROP.
Návrh předpokládá schválit zařazení jmenovitých akcí "II/360 Štěpánovice - Jaroměřice n.R., křižovatka Vacenovice - 1.etapa", "II/150 Pavlíkov - Vilémovice" a "III/3525 - rekonstrukce od I/38 do Sříteže" do kapitoly Nemovitý majetek, Investice v dopravě, příloha M4, aby mohla pokračovat příprava akcí.
Náklady na přípravu akcí, na výkupy pozemků a trvalých porostů budou kryty z rozpočtu odboru majetkového, kapitoly Nemovitý majetek, Investice v dopravě, v rámci přílohy M4, na základě vnitřního rozpočtového opatření.
* * * *
StanoviskaOdbor dopravy souhlasí s předloženým materiálem.
Odbor ekonomický nemá k předloženému materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí,
že z důvodů nedokončené majetkoprávní přípravy nebude na akci "III/03821 Havlíčkův Brod, Lidická - Havířská, II. stavba"podán projekt do 5. kola výzvy SROP a
schvaluje
* podání projektů "II/360 Štěpánovice - Jaroměřice n.R., křižovatka Vacenovice - 1.etapa", "II/150 Pavlíkov - Vilémovice" a "III/3525 - rekonstrukce od I/38 do Sříteže" do dalšího kola výzvy SROP;
* zařazení akcí "II/360 Štěpánovice - Jaroměřice n.R., křižovatka Vacenovice - 1.etapa", "II/150 Pavlíkov - Vilémovice" a "III/3525 - rekonstrukce od I/38 do Sříteže" do přílohy M4, rozepisující položku Investice v dopravě kapitoly Nemovitý majetek, s tím, že výdaje na tyto akce budou kryty vnitřním rozpočtovým opatřením v rámci schválené výše položky;
* *
Odpovědnost odbor majetkový, odbor dopravy, odbor ekonomický
Termín listopad 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz