Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2005-54

RK-30-2005-54.doc
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-30-2005-54
NázevVyřazení majetku v Dětském domově Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizaci
Zpracoval J. Koten
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje dle "Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina", schválených Zastupitelstvem kraje usnesením 0205/03/2005/ZK ze dne 17. 5. 2005 (dále jen Zásady) na svém jednání 20/2005 dne 7. 6. 2005 přijala usnesení o vyřazení majetku v Dětském domově Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizaci. Jednalo se o vyřazení vozidla ŠKODA FELICIA COMBI EGF 65 a jeho úplatný převod do Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace (dále jen nemocnice), která o tento majetek projevila zájem.
Zásady v čl. 2 odst. 1 písm. f) a v čl. 2 odst. 2 písm. k) stanoví postup, práva a povinnosti příspěvkové organizace převést v případě zájmu jiných organizací zřizovaných krajem vyřazovaný majetek na tyto organizace. Tím je vyloučena možnost prodat automobil formou protiúčtu, který by v tomto případě byl ve výši cca 60 000,- Kč, což by umožnilo pokrýt celkové náklady při nákupu nového vozidla. Takový postup by zajistil možnost nákupu a plánované investiční prostředky domova ve výši 300 tis. Kč na pořízení nového automobilu by byly dostatečné.
Protože bezúplatný převod osobního automobilu (s ohledem na možnosti prodeje tohoto majetku) mezi příspěvkovými organizacemi znamená přesun prostředků, v tomto případě ve výši 60 tis. Kč z DD Kamenice nad Lipou do Nemocnice Havlíčkův Brod, byl doporučen jeden z následujících postupů, který byl projednán s odborem majetkovým i s nemocnicí:
* převod automobilu do majetku nemocnice úplatně ve výši dohodnuté ceny ze zdrojů nemocnice získaných darem (majetek bude vlastnictvím nemocnice),
* převod automobilu do správy nemocnice provedený formou nákupu na základě odsouhlasení změny investičního plánu nemocnice radou kraje (prostředky z dotace zřizovatele - majetek bude vlastnictvím kraje, peněžní plnění při prodeji bude příjmem zřizovatele - zpětné vrácení do domova by proběhlo na základě žádosti).

Po odsouhlasení návrhu v radě kraje nemocnice od svého záměru úplatně získat nabízený majetek odstoupila. Dle níže uvedeného usnesení je ale převod majetku vázán na Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkovou organizaci.

Usnesení 0773/20/2005/RK
Rada kraje
souhlasí
s vyřazením nepotřebného majetku osobní automobil ŠKODA FELICIA COMBI EGF 65, inventární číslo 824, rok výroby 1995, v Dětském domově Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizaci, a s jeho úplatným převodem postupem dle materiálu RK-20-2005-30 do Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace.
odpovědnost: ředitelka Dětského domova Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizace, ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Návrh řešení Navrhujeme nové usnesení v rozsahu, který musí schvalovat rada kraje, ale bez doplňující části dotýkající se způsobu vyřazení majetku. Způsob vyřazení majetku prodejem za ceny v čase a místě obvyklé, provedení odborné likvidace nepotřebného majetku, či přednostní převod mezi příspěvkovými organizacemi řeší právní předpisy kraje a legislativa.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
ruší
své usnesení č. 0773/20/2005/RK
souhlasí
s vyřazením nepotřebného majetku osobní automobil ŠKODA FELICIA COMBI EGF 65, inventární číslo 824, rok výroby 1995, v Dětském domově Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizaci, z majetku kraje.
Odpovědnost ředitelka Dětského domova Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizace, ředitel Nemocnice Havlíčkův Brod, příspěvkové organizace, odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín-- 2005- 10- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz