Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2005-36

RK-29-2005-36.doc  RK-29-2005-36pr1.doc
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-29-2005-36
NázevNávrh rozpočtového opatření na rok 2005 - poskytnutí finančních prostředků na vybavení IT pro Domov důchodců Proseč Obořiště, příspěvkovou organizaci
Zpracoval M. Brož
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuDomov důchodců Proseč Obořiště, příspěvková organizace, na základě Metodiky poskytování finančních prostředků na rozvoj IT organizacím zřizovaným krajem Vysočina, schválené usnesením rady kraje č. 933/29/2003/RK dne 9. 9. 2003, požádala o přidělení finančních prostředků na realizaci projektu rozvoje IT na pracovištích Domova důchodců v Proseči Obořišti. Současné vybavení výpočetní technikou na těchto pracovištích je zastaralé a již zcela nevyhovující.
Záměrem celého projektu modernizace vybavení výpočetní technikou a informačními technologiemi na všech pracovištích Domova důchodců Proseč Obořiště je zabezpečit bezproblémovou vzájemnou komunikaci mezi jednotlivými pracovišti Domova důchodců v Proseči Obořišti a vybavení jednotlivých pracovišť IT tak, aby měli všichni odborní pracovníci možnost pracovat a spolupracovat efektivně. Dále je nutno zajistit nové, rychlejší a levnější, připojení na internet.
Návrh řešení Uvedená příspěvková organizace zpracovala dne 6. 4. 2005 Projekt rozvoje ICT v příspěvkové organizaci Domov důchodců Proseč Obořiště, v němž předpokládá vybavení pracovišť novou výpočetní technikou a informačními technologiemi, propojení počítačů do sítě a posílení, respektive změnu připojení na internet. Projekt byl konzultován s odborem informatiky Krajského úřadu kraje Vysočina a organizace při zpracování akceptovala připomínky tohoto odboru.
Cenovou nabídku na realizaci akce modernizace vybavení výpočetní technikou a informačními technologiemi na pracovištích Domova důchodců v Proseči Obořišti zpracovaly tři firmy z celkem čtyř oslovených. Výběrová komise, ustanovená k tomu účelu v Domově důchodců Proseč Obořiště, ve složení ředitel Domova důchodců Proseč Obořiště, ekonomka, vrchní sestra a sociální pracovnice Domova důchodců Proseč Obořiště rozhodli zadat realizaci zakázky uchazeči Ing. Miroslav Švejda, Žižkova 1961, 393 01 Pelhřimov, IČO 63893215. Nabídnutá celková cena ve výši 170.122,- Kč včetně DPH 19 % a podmínky realizace zakázky nabídnuté tímto uchazečem se jevily jako nejlepší. Domov důchodců Proseč Obořiště s Ing. Miroslavem Švejdou v oblasti výpočetní techniky již dlouhodobě spolupracuje a má s ním v této oblasti velmi dobré zkušenosti.
K realizaci poskytnutí uvedené dotace navrhujeme schválit potřebnou rozpočtovou změnu:
Zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4316 - Domovy důchodců, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 170.000,- Kč s určením pro Domov důchodců Proseč Obořiště při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 170.000,- Kč.
Dále radě kraje navrhujeme udělit souhlas se zvýšením závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" na rok 2005 u Domova důchodců Proseč Obořiště, příspěvkové organizace, o částku 170.000,- Kč k zajištění jeho nezbytných provozních potřeb z důvodu realizace projektu rozvoje IT na pracovištích Domova důchodců v Proseči Obořišti. Schválením této úpravy má příspěvková organizace vytvořenou možnost realizace svých záměrů v souladu s předpisy kraje.
StanoviskaOdbor informatiky
Projekt rozvoje ICT příspěvkové organizace je zaměřen na obměnu zastaralých a nevyhovujících stanic a poskytnutí PC ošetřovatelskému personálu. Součástí projektu je také síťové propojení ubytovacích objektů se správní budovou. Podle stávajícího počtu administrativních pracovníků a ošetřovatelského personálu bude po realizaci projektu stav stanic odpovídat standardu kraje.
Odbor informatiky doporučuje poskytnout požadovaný finanční příspěvek.

Ekonomický odbor
Ekonomický odbor nemá k předloženému návrhu rozpočtového opatření připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje je 16 364 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení výdajové části rozpočtu kapitoly Sociální věci, § 4316 - Domovy důchodců, položky 5331 - Neinvestiční příspěvky zřízeným příspěvkovým organizacím o částku 170.000,- Kč s určením pro Domov důchodců Proseč Obořiště při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 170.000,- Kč;
* zvýšení závazného ukazatele "Příspěvek na provoz" na rok 2005 u Domova důchodců Proseč Obořiště, příspěvkové organizace, o částku 170.000,- Kč k zajištění jeho nezbytných provozních potřeb z důvodu realizace projektu rozvoje informačních technologií na pracovištích Domova důchodců v Proseči Obořišti.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ekonomický odbor, ředitel Domova důchodců Proseč Obořiště, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz