Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-29

RK-27-2005-29.doc  RK-27-2005-29pr1.doc
Číslo materiálu29
Číslo jednacíRK-27-2005-29
NázevZměna ve Zřizovací listině příspěvkové organizace Střední průmyslová škola stavební, Střední odborné učiliště stavební a Odborné učiliště, Třebíč, Kubišova 1214
Zpracoval E. Ampapová
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuPříspěvková organizace Střední průmyslová škola stavební, Střední odborné učiliště stavební a Odborné učiliště, Třebíč, Kubišova 1214 (dále jen "SPŠ, SOU a OU") požádala o rozšíření předmětu doplňkové činnosti o výuku jazyků, kopírovací práce, zednictví a montáž, opravy revize a zkoušky vyhrazených elektrických zařízení.
Doplňková činnost kopírovací práce bude sloužit pro rozmnožování kopií nejen žákům školy, ale i lidem z nejbližšího okolí školy.
Dále SPŠ, SOU a OU požádala o rozšíření doplňkové činnosti o zednictví a o montáž, opravy, revize a zkoušky vyhrazených elektrických zařízení. Díky těmto činnostem umožní žákům školy aktivní zapojení do reálných pracovních podmínek. Pod odborným vedením zaměstnanců školy získají žáci další zkušenosti, které jim usnadní přechod do praxe. S žáky budou na výše uvedené činnosti uzavírány dohody mimo pracovní poměr.
Aby SPŠ, SOU a OU mohla tyto činnosti vykonávat, musí mít jejich předměty zapsané ve zřizovací listině. Po obdržení dodatku s nově vymezenou přílohou č. 3 zřizovací listiny požádá příspěvková organizace živnostenský úřad o vydání živnostenských oprávnění na stejné živnosti.
Návrh řešení Předkládá se dodatek ke zřizovací listině, kterým se mění text zřizovací listiny SPŠ, SOU a OU.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit dodatek č. 8 Zřizovací listiny příspěvkové organizace Střední průmyslová škola stavební, Střední odborné učiliště stavební a Odborné učiliště, Třebíč, Kubišova 1214, dle materiálu RK-27-2005-29, př. 1.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu
Termín říjen
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz