Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2005-22

RK-27-2005-22.doc  RK-27-2005-22pr1.doc
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-27-2005-22
NázevStavební záměr "Dětský domov Jemnice, rekonstrukce kuchyně"
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář, Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuDětský domov Jemnice má schválenou kapacitu 24 dětí. V současné době je v domově, na základě výjimky MŠMT, umístěno 30 dětí ve třech rodinných skupinách. Stávající stravovací provoz domova nevyhovuje požadavkům vyhlášky 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných. V rozpočtu kraje pro rok 2005 je zařazena akce DD Jemnice, PD - rekonstrukce kuchyně (Kapitola Nemovitý majetek. položka technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, rozpis akcí proveden v příloze M1). OM na základě výsledků prověřování možností při přípravě akce předložil k diskusi varianty řešení ve vazbě na budoucí kapacitu DD. OŠMS a radní kraje Martina Matějková podpořili názor OM, že nejekonomičtější a zároveň v souladu s koncepcí sítě dětských domovů je provést rekonstrukci stávajících prostor kuchyně, s minimálním zásahem do sousedních prostor. Varianta přemístění kuchyně do suterénních prostor a rekonstrukce stávající kuchyně na nové pokoje a sociální zařízení nebyla podpořena. Kapacita DD by měla být "snížena" na schválený počet 24 dětí. Při budoucí eventuální potřebě zvýšit kapacitu by bylo vhodnější pokoje umístit do půdní vestavby (půdní prostor byl v minulosti investicí státu pro takové řešení v zásadě již připraven - nová střešní krytina, střešní okna, připravené stoupačky).
Pro zadání projektové dokumentace je potřebné projednat a schválit věcný obsah řešení.
Návrh řešení V materiálu RK-27-2005-22 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr "Dětský domov Jemnice, rekonstrukce kuchyně". Návrh předpokládá vypracování realizační projektové dokumentace pro stavební povolení a následně, po zařazení akce do rozpočtu kraje, rekonstrukci stávající varny a pomocných prostor v budově Dětského domova Jemnice. Náklady na výstavbu byly propočteny na částku 3 500 tis. Kč s DPH.
Realizací akce kraj zajistí stravování v souladu s vyhláškou 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných.
Návrh usnesení předpokládá schválit stavební záměr. V případě schválení stavebního zaměru bude OM pokračovat ve zpracování projektové dokumentace na akci.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu
Navrhovaný stavební záměr řeší hygienické požadavky na zajištění stravování v Dětském domově Jemnice. Vzhledem k tomu že OŠMS nedoporučuje rozšíření stávající kapacity, souhlasí s předloženým rozsahem návrhu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr na akci "Dětský domov Jemnice, rekonstrukce kuchyně" dle materiálu
RK-27-2005-22, př. 1, a
ukládá
odboru majetkovému pokračovat v přípravě akce v rámci schváleného stavebního záměru.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín září 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz