Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2005-18

RK-26-2005-18.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-26-2005-18
NázevRekonstrukce místní komunikace na pozemku kraje v k. ú. Mrákotín u Telče
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObec Mrákotín hodlá rekonstruovat místní komunikaci. Po její rekonstrukci bude tato místní komunikace nepatrnou částí zasahovat do pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina par. č. 2554/1 v tomto k. ú. a obci Mrákotín. Kraj Vysočina je výhradním vlastníkem tohoto pozemku na základě zákona č. 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Jihlava. Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Telč je veden na listu vlastnictví č. 240 pro uvedené k. ú. a obec ve vlastnictví kraje Vysočina se správou pro Správu a údržbu silnic Jihlava. Obec Mrákotín počítá s tím, že po dokončení stavby nechá na své náklady stavbu zaměřit oddělovacím GP a požádá kraj Vysočina o bezúplatný převod zastavěné části pozemku par. č. 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas se stavbou rekonstrukce místní komunikace na části pozemku par. č. 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče a obci Mrákotín za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Jihlava.
Návrh usnesení předpokládá vyslovení souhlasu rady kraje se stavbou místní komunikace na části pozemku par. č. 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče a obci Mrákotín, schválení zveřejnění záměru darovat místní komunikací zastavěnou část tohoto pozemku obci Mrákotín a doporučení zastupitelstvu kraje schválit darování místní komunikací zastavěné části pozemku par. č. 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče a obci Mrákotín obci Mrákotín.
StanoviskaODSH kraje Vysočina vyslovil souhlas se stavbou i darováním zastavěné části pozemku 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče dne 16. 8. 2005.
SÚS Jihlava vydala stanovisko s podmínkami pro realizaci stavby.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou rekonstrukce místní komunikace na části pozemku par. č. 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče a obci Mrákotín za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Jihlava;
schvaluje
zveřejnění záměru darovat místní komunikací zastavěnou část pozemku par. č. 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče a obci Mrákotín do vlastnictví obce Mrákotín a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování místní komunikací zastavěné části pozemku par. č. 2554/1 v k. ú. Mrákotín u Telče a obci Mrákotín do vlastnictví obce Mrákotín.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2006
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz