Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2005-32

RK-25-2005-32.doc
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-25-2005-32
NázevZměna schváleného rozpočtu kraje na rok 2005 - Národní program zdraví
Zpracoval M. Kučírková
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuMinisterstvo zdravotnictví ČR schválilo Střední zdravotnické škole, Vyšší zdravotnické škole a Speciálním školám v Jihlavě, Husova 54 účelovou dotaci na tři projekty v rámci Národního programu zdraví v celkové výši 136 tis. Kč. Dotace je poskytovaná prostřednictvím rozpočtu zřizovatele a bude předmětem finančního vypořádání se státním rozpočtem. Jedná se o tyto projekty:
- "Zářivý úsměv - prevence zubního kazu u dětí" - 34 tis. Kč. Finanční prostředky jsou zejména určeny na cestovné k návštěvám 1. tříd ZŠ, k nákupu zubních kartáčků a zubních past, dále na nákup materiálu (pastelky, fixy) na odměny žáků.
- "Uvědomělou aktivitou proti obezitě" - 37 tis. Kč. Finanční prostředky jsou určeny na nákup digitální váhy, krokoměru, cestovné na semináře a k nákupu zdravotnických pomůcek při zjišťování cholesterolu v krvi.
- "Možnosti výchovy a výuky prevence úrazů mládeže dorost. věku" - 65 tis. Kč. Finanční prostředky jsou určeny především na odměny a cestovné lektorům, na nákup drobných předmětů, kterými se odměňují žáci, kteří se zúčastní pořádaných soutěží.
Návrh řešení Navrhuje se zvýšit příjmy a výdaje rozpočtu kraje o částku 136 tis. Kč. Zvýšit závazný ukazatel příspěvku na provoz Střední zdravotnické škole, Vyšší zdravotnické škole a Speciálním školám Jihlava, Husova 54 o částku 136 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Přijetím účelově určené dotace z Ministerstva zdravotnictví ČR pro Střední zdravotnickou školu, Vyšší zdravotnickou školu a Speciální školy v Jihlavě na projekty v rámci Národního programu zdraví bude zdrojová i výdajová část rozpočtu kraje ve výši 7 379 819 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zvýšení příjmové a výdajové části rozpočtu kraje (kapitola Školství, § 3122 Střední odborné školy) o účelovou dotaci Ministerstva zdravotnictví ČR v částce 136 tis. Kč na zajištění projektů podpory zdraví v rámci Národního programu zdraví;
* zvýšení závazného ukazatele příspěvku na provoz u Střední zdravotnické školy, Vyšší zdravotnické školy a Speciálních škol Jihlava, Husova 54 o částku 136 tis. Kč na zajištění projektů podpora zdraví v rámci Národního programu zdraví.
Odpovědnost odbor školství, mládeže a sportu, ekonomický odbor
Termín srpen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz